Grenen vloer zwevend leggen?

Kavermeer

  • #1
Ik twijfel tussen het leggen van een grenen of een eiken vloer (planken). In beide gevallen zou het zwevend zijn (op groene platen). De kamers zijn 4 meter breed (en 4 meter lang). Gezien het prijsverschil gaat de voorkeur uit naar grenen. Ik begrijp echter dat het meer werkt, en ik zit niet echt te wachten op grote kieren. De leverancier van de vloer raadt het zwevend leggen van een grenen vloer af, vanwege de 'nervositeit' van het hout m.b.t. de luchtvochtigheid. Tegelijkertijd heeft hij natuurlijk baat bij het verkopen van eik i.p.v. grenen.

Enfin, ik ben dus op zoek naar ervaringen op het gebied van het werken van die zwevende grenen vloer. En als er andere voor- of nadelen aan grenen/eik zitten, dan hoor ik die ook graag! Dan kan ik hopelijk een degelijke keuze maken...

Koen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wij hebben jaren een vuren vloer gehad, dat werkt nog iets harder dan grenen, het werken van het hout heb ik opgevangen door spanveren tussen de wanden en het hout te plaatsen en door wat dikkere plinten te plaatsen in dezelfde kleur als de vloer.
Nooit last gehad van kieren, door het lopen kan het hout zich zetten bij zwevend leggen.

Ook eiken werkt, zij het minder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu