Granieten vloer betegelen?

Jackwalker

 • #1
In ons nieuwe huis uit 1930 zit een granieten vloer in de badkamer. Bij het leidingwerk zit een (dunne) scheur van zo'n 30 cm.
Het plan was om de vloer eruit te halen en een nieuwe vloer te plaatsen (lewisplaat + 6 cm beton). Na research beginnen we toch koude voeten te krijgen, behalve het vele werk en de kosten maken we ons ook zorgen over het extra gewicht.
Mijn vraag is: is het mogelijk om de scheur te repareren en dan de granieten vloer te betegelen? Het lijkt me dat de granieten vloer qua starheid en duurzaamheid niet onderdoet voor lewisplaat en beton.
Hartelijk dank voor elke informatie.
Jack
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Als in granito ?

  Daar kun je lijkt me wel overheen tegelen.
   

  Jackwalker

  • #3
  Weet het niet zeker, het is hetzelfde materiaal als de aanrechtbladen in oude huizen. Grijs en witte spikkels. Waar kan ik aan zien of het graniet of granito is?
  Dank u,
  Jack
   

  Pepjo

  • #4
  Graniet is een steensoort, granito of terrazzo is "beton met hele kleine steentjes" wat ze ter plekke storten en dan heel fijn schuren.

  Hiermee kun je dus ronde vormen, opstaande randen en dergelijke maken. Als dit uw vloer is, zit er vast een wapening in.

  Ik zou de barst vullen, wel kijken of het zaakje niet blijft werken.
  Daarna eroverheen tegelen.
   

  Jackwalker

  • #5
  Dan is het zeker een granito vloer want het heeft optaande randen.
  Behalve de barst moet ook de afvoer en waterleiding verplaatst worden. Het oude putje en de gaatjes van de waterleidingbuizen moeten dan ook dichtgemaakt worden wat erg lelijk zal zijn. Vandaar dat ik aan tegelen dacht.

  Hoe kan ik de barst het beste vullen en wat is de beste methode om het gat van het oude afvoerputje te dichten? Ook loopt de vloer licht af naar het putje in het midden, mijn idee was om met lichtbeton o.i.d. de vloer te egaliseren tot net onder de opstaande rand en daar overheen te tegelen. Moet ik me nog zorgen maken over de hechting van het beton en de granito vloer?

  Hartelijk dank voor de zeer snelle reactie,
  Jack
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het lijkt me toch het beste de granito vloer te verwijderen en een nieuwe vloer te storten, meestal blijft de vloer werken wanneer er al een scheur in zit.
  U schreef over een lewisplaat, ligt de granito op houten balken ?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
  Inderdaad kun je het beste deze vloer er uit halen.
  Mede omdat deze vloeren niet altijd mooi vlak zijn om te tegelen.
  En ook zit er meestal een ronde plint op, en zo kun je met de tegels niet mooi langs de muren een voeg houden.

  Ook het gewicht zal geen probleem geven als je licht gewicht beton neemt voor op de lewis platen.
   

  Jackwalker

  • #8
  Bedankt voor de reacties, de vloer gaat er vandaag uit.
  Jack
   

  Bassss

  • #9
  Ik heb laatst dezelfde klus in een jaren 50 huis gedaan. Daar lag de vloer zonder bewapening op houten planken die weer op houten balken lagen. 1 dag druk maken en de vloer is eruit. Onder het granita lag bij mij iets van dakbedekking.

  Succes
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
  Succes met de klus, en maak eens een mooie foto van het eind resultaat, om hier te laten zien hoe het is geworden. :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu