Graag advies voor idee

Frank132

  • #1
Ik heb een ongelijke vloer in mijn schuur. Deze heb ik zelf gestort met beton en er zijn hoogte verschillen van wel 3 cm als je kijkt naar de randen ten opzichte van delen in het midden. Was een inschattingsfout want ik dacht dat ik zo'n klein vloertje wel even perfect kon storten zonder ervaring.

Maar goed, de vloer is 2 bij 4 meter. Er ligt nu laminaat op en dat heb ik destijds gekozen omdat ik met de dikke ondervloer wat van het hoogteverschil kon opvangen.

Nu wil ik er toch een mooi vloertje in hebben. Ik zit te denken aan tegels. Nou heb ik al advies gekregen in een andere post dat ik het best een zand-cement dekvloer kan storten om de vloer gelijk te krijgen maar het liefst zou ik het toch anders willen proberen.

Ik dacht aan een vloer van osb platen en daar op de tegels lijmen. Onder de osb platen een frame van balken.

Maar de vloer is nu ongelijk. Hoe krijg ik de osb platen dan het best waterpas? met iets van klossen onder de balken op bepaalde punten? Ik weet het niet..

Iemand advies?
 

StefanD

  • #2
Ik zou toch proberen om de betonvloer recht te krijgen. Met balkjes blijft het prutsen: behalve dat het best lastig is om het geheel dan goed waterpas te krijgen moet je er ook voor zorgen dat de OSB platen heel goed ondersteund worden om scheuren in je voegen of tegels te voorkomen.
 

Frank132

  • #3
Mja daar was ik al bang voor zo'n antwoord.

Het probleem is dat ik met zand-cement geen ervaring heb en met hout kan ik aardig uit de voeten. Egaliseer is niet echt een optie i.v.m. de dikte die ik moet overbruggen om de vloer vlak te krijgen en het is pokkeduur.

Zand-cement zie ik echt tegen op.. dat gesjouw met zakken, mixen, en het er dan ook nog eens goed in krijgen. Bovendien moet er gewerkt worden in de schuur. Dat kan geen weken wachten..

Is er geen "goede" manier met hout?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dit is het vervolg op de vorige dezelfde vraag.
Dus graag ook in dat topic verder gaan.
Ook al kreeg u daar al het juiste antwoord, wat eigenlijk niet in uw eigen straatje paste.
Iedere keer een nieuw topic openen heeft geen zin en maakt de boel onoverzichtelijk.
Daarom dit topic ook gesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu