Gording zakt langzaam door

Ad

  • #1
Hallo,

Een gording zakt langzaam een beetje door en ik vraag me af of dat erg is.

Mijn huis is gebouwd in 1973. Zo'n 5 jaar geleden heb ik de witte kasten gemaakt die op de foto staan. De deurtjes konden net onder de gording door open. Na een tijdje lukte dat niet meer en heb ik een stukje van de gording afgeschuurd. Het was toen opgelost, maar na weer een tijd kwamen de deuren weer tegen de gording aan. Toen het trucje herhaald, maar nu is het weer raak.
In die 5 jaar heb ik ongeveer 5mm van de gording afgeschuurd.

Mijn vraag is dus, is dat normaal of moet ik iets gaan verstevigen?
Ik weet niet of andere gordingen ook doorzakken. Bij deze was het dankzij de kasten goed te merken.
Dit stuk is bergzolder en hier is het niet afgewerkt, maar ik heb nog 2 van deze overspanningen die wel afgewerkt zijn en waar ik niks kan bekijken zonder iets te slopen.

Aangezien ik op dit dakvlak 12 zonnepanelen wil gaan leggen, wil ik hier graag eerst wat meer zekerheid over hebben.

Alvast bedankt!





 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Rola

    Algemeen Bouwkundig Specialist
    • #2
    Dat heet kruip, de tijdsafhankelijke doorbuiging.
    De gording niet verder afschuren en voordat je zonnepanelen aanbrengt de kap versterken.
     

    Ad

    • #3
    Dank je.
    Wie moet ik daarvoor inschakelen? Een architect, constructeur, aannemer, dakdekker?
     

    Rola

    Algemeen Bouwkundig Specialist
    • #4
    Een constructeur kan de versterkingen bepalen, voor het aanbrengen hiervan een aannemer inschakelen, of zelf doen.
     

    Ad

    • #5
    Ga ik doen.
    Bedankt voor de supersnelle hulp.
     

    Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    • #6
    Door het schuren maak je de balk dunner -> meer doorbuiging -> klemmende deuren -> schuren -> etc.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu