Golfplaten dak isoleren schuur

Jpasman

 • #1
Beste,
Er zijn al veel vragen gesteld en antwoorden aanwezig op het isoleren van een golfplaten dak. Een antwoord voor mijn vraag zie ik echter niet.

Ik wil het dak van mijn schuur isoleren. Vorig jaar is asbest vervangen door eterniet. Nu wil ik dit isoleren met pir platen. Moet ik deze tussen de houten balken direct onder de golfplaat bevestigen of kan het op de houten balken.
In het tweede geval is er veel minder zaagwerk en kunnen de platen mooi tegen elkaar worden bevestigd en vastgeschroefd op de balken. In het eerste geval moet er veel worden gezaagd aangezien de afstand 134 cm is en de platen meestal 120 cm zijn.

Er komt echter wel vrij veel ruimte tussen de golfplaat en de isolatie. Ik weet niet of dat een probleem is? Moet hier nog dampfolie tussen of is de pir met aluminium voldoende.

Alvast vriendelijk bedankt voor jullie antwoorden,
Jeroen Pasman
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jpasman

  • #2
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Jammer dat je vorig jaar niet de moeite hebt genomen om een waterkerende (dampopen) laag over de balken te leggen. Nu wordt het lastiger om een mooie opbouw te maken.

  Wordt de schuur/loods ook verwarmd?
   

  Jpasman

  • #4
  Bedankt voor uw antwoord. We moesten snel de platen vervangen wegens omstandigheden. Hierdoor zijn het geen isolerende platen geworden. We willen het liefst pir platen tegen de balken bevestigen. De schuur wordt met name gebruikt als opslag en het hoeft er niet mooi uit te zien als het maar voldoet.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Dit is een verschrikkelijke klus om achteraf te doen. Ik zou de platen eraf halen en op marktplaats zetten en geisoleerde dakplaten erop leggen. Een stuk sneller en misschien zelfs goedkoper ook.

  Bedenk je bij de vergelijking ook hoe de binnenkant eruit komt te zien. Allemaal isolatieplaten met pur eromheen ten opzichte van een strakke stalen plaat. :wink:
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Onder de gordingen geïsoleerde pir platen met aluminium cachering. Gebruik een systeem met bijbehorende kunststof H-profielen.
  Tot 15 jaar geleden werd bijna elke stal zo afgewerkt.
  Tussen de isolatie en de platen heb je altijd wel ventilatie.
   

  Jpasman

  • #7
  We gaan toch op de wat ouderwetse wijze dan platen onder de gordingen maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu