Goedkope tegels via internet of via badkamerwinkel?

Heide410

 • #1
Ik heb toch een vraag waar ik maar mee blijf zitten. Ik ga mijn badkamer renoveren. Niets bijzonders en de wandtegels worden 30 x 60 wit glans gerectificeerd. Nu kan ik op internet tegels kopen voor € 12,95 - € 19,95 m2, terwijl ik bij de verschillende badkamerwinkels uitkom op € 39,95- 54,95 m2. 1e reactie van mijn vrouw is "Internet is rotzooi", maar zo eenvoudig zal het toch niet zijn? Is de marge zo hoog en kan ik veilig gelijkwaardige kwaliteit tegels via internet kopen? Wit 30x60 is toch redelijk standaard en dat hoef ik niet echt live te zien en te voelen voordat ik ze aankoop (in tegenstelling tot gekleurde tegels, vloertegels, mozaïek etc).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Je moet opletten dat je geen appels met peren gaat vergelijken. Ook witte 30x60 tegels heb je in tig verschillende kwaliteiten. Een goede prijsvergelijking kun je dus eigenlijk alleen maken als je weet dat het om hetzelfde merk en type tegel gaat.

  Sommige handelaren nemen genoegen met minder marge, waarmee je je voordeel kunt doen. Beetje onderzoek is wel verstandig, want je wil niet worden opgescheept met een partijtje b-keus tegels.

  Tenslotte geldt nog altijd alle waar naar z'n geld en als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.
   

  Kluskoppel

  • #3
  Ik heb 60x60 keramische tegels van de bouwmarkt en die bevallen prima. Die waren €24,95/m2. Doet niet onder voor de tegels die we voor veel meer geld hebben gezien bij tegelzaken. Bezorging ging ook prima, werd voor niet al te veel geld op een pallet aan huis geleverd. Heb ook geen klachten van de tegelzetter gehoord over de verwerking van de tegels.

  In de bouwmarkt waren ze niet op voorraad, heb daarom eerst één pak besteld om thuis te kunnen bekijken. Daarna de rest van de pakken besteld.

  Ook deze bouwmarkt maakt ze niet zelf natuurlijk, de levering kwam rechtstreeks vanaf de groothandel. Een badkamerwinkel koopt ze daar ook gewoon in.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Er zijn vele honderden soorten witte wandtegels.
  Op internet zullen ook wel goede te koop zijn, maar er zijn er ook die onderhand van peperkoek gemaakt zijn.
  De betere merken komen uit Spanje of Italië.
  De slechtere uit Turkije Emigraten of andere oosterse landen.
  Het verschil zit vaak in de kleisoort waarvan ze gemaakt zijn, en het productie proces.
  Neem in ieder geval geen tegel die van een rode kleisoort is gemaakt.
  Ook wij hebben wel eens tegels verwerkt die het landelijk bedrijf waar wij veel voor werken met een heel vrachtschip ingekocht had.
  Naderhand kwamen daar allemaal haarscheuren in, en moesten die tegels vervangen worden bij diverse klanten.
  Die tegels verwerken wij daarom ook niet meer, want het is niet leuk als je in een badkamer 20 tegels moet vervangen.
   

  Heide410

  • #5
  Peter schreef:
  Neem in ieder geval geen tegel die van een rode kleisoort is gemaakt.
  Goeie tip!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu