Glofplatendak schuur lek

Mjagers1982

  • #1
Hallo,

Ik heb een glofplaten dak op mijn schuurtje liggen, volgens mij van cementvezel. Nu zit er op een plek een scheur van 0.5 mm waardoor water doorheen komt, naar het laagste punt loopt en de schuur in drupt...

Hoe kan ik dit het beste repareren? Mijn vader kwam aanzetten met een soort smeerbaar / vloeibaar rubber met primer. Maar daar staat bij dat je eerst de scheuren moet vullen. Dit is echter zo'n klein scheurtje dat dat niet lukt...

Iemand een idee? Bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou er een lood-of aluminium tape opzetten. Dit soort tape zal er ook wel zijn een beetje in de kleur van de golfplaat. Deze tape heeft aan de onderzijde een zeer goed hechtende speciale bitumen.
Over het algemeen krijg je wat je zelf al vermoed geen goede hechting in de scheur. Daarbij vangt tape de werking van de scheur beter op dan een kit.
 

Mjagers1982

  • #3
Dank voor je reactie. Nadeel is dat de scheur in de lage golf zit, dus er stroomt echt water in / langs. Gaat de tape dit dan wel oplossen? Hecht dat spul goed op dit soort materiaal?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een van de prettige zaken op dit forum is niet quoten als het antwoord er boven staat.
Wil je het goed doen maak dan de platen boven die van de scheur een beetje los zodat je met de tape onder die platen kan beginnen.
De gebruiksaanwijzing van die tape zal je in acht moeten nemen. Er zijn merken dat je eerst een primer moet aanbrengen. Deze geven over het algemeen een veel beter resultaat.
Een tape met hete lucht aanbrengen is volgens mij de beste methode.
 

Mjagers1982

  • #5
Het is gewoon 1 plaat waarin de scheur zit, als ik die los maakt scheurt het zeker nog verder. Enkel op de bovenkant de tape aanbrengen is naar jouw idee niet voldoende? Zijn dit soort tapes gewoon bij de bouwmarkt te krijgen? Op google kom ik wat betreft merken niet echt verder.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je moet de plaat waar de scheur inzit laten zitten. Niets aan doen. Dus alleen de platen, boven die plaat met de scheur, even losschroeven. Een tape op de bovenzijde aanbrengen is voldoende. Met de tape aan het begin/bovenkant van de plaat beginnen.
Maar als je verwacht dat die plaat verder scheurt kan je dan niet beter een nieuwe plaat erin zetten.
Op Google kom je verder met bitumenband. :wink:
 

Mjagers1982

  • #7
Super bedankt voor je antwoorden. Ik denk dat ie verder scheurt als ik hem los zou halen. Over het hele schuurtje zijn het maar 2 planten die over elkaar heen liggen, (2,5m x 3,5m), dus losschroeven van de andere plaat die een stuk naar rechts ligt lijkt me niet nuttig. Ik ga eens zoeken naar bitumenband, erg bedankt!
 

StefanD

  • #8
Kun je geen bitumenkit in de scheur spuiten?
 

Mjagers1982

  • #9
Het is echt maar een scheurtje van een halve mm ofzo, dus weet niet of dat veel zin heeft. Wellicht dat een combinatie van jullie tips hem gaat worden, dus en en ;)
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #10
We zijn weer lekker reclame aan het maken mod!!!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
2 berichten verwijderd hier, wegens reclame maken voor eigen bedrijf.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #12
:prima: :prima: :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu