Nieuw dak op schuur.

Kaeige

  • #1
Ik wil graag advies. We hebben een schuur van 4x14 met aflopend dak. Hier zou ik een zadeldak van willen maken met zonnepanelen. Nokhoogte wordt 2,5 m. Is hier een vergunning voor nodig? Hoeveel dakspanten zou ik nodig hebben voor geïsoleerde ecopanelen met zonnepanelen? Om de hoeveel meter. Ik heb wel gezien dat de gordingen het best max om de 1,5 meter geplaatst kunnen worden omdat ecopanelen niet zo sterk zijn. Maar ik kan niets over de dakspanten vinden. Wie heeft hier ervaring mee?
 

DaKo

  • #2
MBT vergunning ja/nee. Twee zaken zijn belangrijk: waar bevindt zich de schuur t.o.v. het hoofdgebouw? Situatieschets is wel handig. Zet ook de openbare wegen daarop. Evt een PB sturen als je het niet hier wilt plaatsen. Verder kan het bestemmingsplan roet in het eten gooien mbt bouwhoogte. Gaat dat veranderen? Via ruimtelijkeplannen.nl kun je jouw bestemmingsplan vinden en de regels lezen.

Tot slot: geen monument? of beschermd stadsgezicht of zo?
 

Kaeige

  • #3
De schuur ligt achter het huis. Op zo’n 30m van de openbare weg. Geen monument. Bestemming dierenverblijf en dat blijft het.
 

DaKo

  • #4
een schetsje zegt alles. Er zijn vrijstellingen in bouwregelgeving. het zit in de details.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Hoe meer spanten, des te lichter de gordingen.
Bij één spant, zijn de gordingen 7 meter lang, dat is niet uitvoerbaar.
Bij drie spanten zijn de gordingen 3,5 meter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu