Gloednieuwe CW5 ketel blijft druk verliezen

Nielsks

 • #1
Vorige keer was ik dankzij dit forum zeer succesvol geholpen met de problemen die ik had met aquastuc. Ik hoop dat het nu ook lukt met de ketel.

Ik heb een klushuis gekocht en helemaal verbouwd. Mijn uitgangspunt als je het doet doe het dan goed. Vandaar dat ik een intergas cw5 ketel kocht voor in huis omdat hij bij de Consumentenbond als beste uit de test kwam.

Verder heb ik op de ketel vloerverwarming aangesloten en 1 radiator in de badkamer. Bij het voor het eerst vullen van de ketel duurde en duurde het voordat de ketel eindelijk was ontlucht. Na een week ‘fill’ nog een keer bij gevuld en ontlucht, na 5 dagen ‘fill’. Weer gevuld en na 3 dagen ‘fill’.

Monteur laten komen en geeft aan dat er waarschijnlijk een lekkage is in de vloerverwarming. ook voor de zekerheid een radiatorknop die op de aanvoerleiding zat van de vloerverwarming eraf gehaald. de drukinstelling voor het aantal vierkante meter stond al goed.

Raar want Systeem was uitgebreid van te voren getest en niets aan lekkages geconstateerd....op eigen houtje alle kranen dichtgedraaid van de vloerverwarming....na 1 dag aantal bar al met 0,8 gezakt.

Ik heb geen idee, nergens valt vocht te constateren en dat water kan toch niet ineens in rook zijn opgegaan en door alle blauwe kranen dicht te draaien gaat er ook geen water meer naar de vloerverwarming.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Foto van vloerset, staan ook de retourkranen dicht?

  Of kan je de hele set afsluiten?

  Heet water verdampt uitzonderlijk snel bij kleine lekkages.
   

  Nielsks

  • #3
  Dank je wel voor de snelle reactie! De vloerset is van rehau. Ik heb alleen de blauwe knoppen naar rechts dichtgedraaid. Kan je hier iets mee?   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  De blauwe doppen sluiten alleen de circulatie, en via de retour kan het nog steeds lekken.

  Aan de rechterkant kan je de thermostaatkraan dicht zetten en de retourkranen afsluiten, dan is de vloer waterzijdig ontkoppeld van de CV.
   

  Nielsks

  • #5
  Deze thermostaat knop heb ik er nu weer opgedraaid en helemaal dichtgedraaid neem aan dat je dat bedoelt toch? Ik heb de cv ketel bijgevuld naar 1,8 bar en weer ontlucht.

   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  Links naast de thermostaat zit een kraan, deze moet ook dicht.
   

  Klipper23

  • #7
  Een beetje bedrijf moet gewoon een lek kunnen opsporen.
  simpele methoden zijn, deels afkoppelen en onder druk zetten, opstoken en met warmtebeeldcamera controleren, lek in vloer geeft een ander beeld dan geen lek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu