Glaswol isolatie onder vloer fixeren

Theodorus

  • #1
Dag,

Ben ik voornemens de houten vloer huiskamer/keuken aan de onderzijde via de kruipruimte te isoleren door 14 cm glaswol aan te brengen tussen de houten balken. Nu zoek ik nog een wijze om het glaswol te fixeren. Aangezien ik een zeer beperkte opening heb om de kruipruimte te bereiken is het gebruik van b.v. panlatten geen optie (krijg er geen lengtes door heen). Ook qua werkhoogte weinig bewegingsruimte (45 cm) onder de vloer. Mijn kruipruimte is droog.

Nu zat ik zelf te denken om er damp open folie (dampdoorlatende folie die doorgaans onder de dakpannen wordt gelegd en door de lange vezeldraden niet snel scheurt) ter fixatie tegen de balken aan te nieten. Eenvoudig en snel aan te brengen

Graag jullie mening.

Gr. Theo.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Of dampopen folie genoeg draagkracht heeft durf ik niet te zeggen. Ik heb zelf schroeven in de balken gedraaid en daartussen gegalvaniseerd ijzerdraad gespannen. Dat werkt prima.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Om het punt van @Job_04 nog wat uit te diepen: je kunt ook iets van tuin- of kippengaas tegen de balken nieten, dat werkt waarschijnlijk wat sneller dan een ijzerdraadje spannen (al kost het natuurlijk wel wat extra).

Dampopen folie kan ook, maar dat zal deels afhangen van de sterkte. De kans is in ieder geval reëel dat de nietjes uitscheuren. Eventueel kun je in plaats van nietjes ook latjes op de balken schroeven om zo de folie tegen de vloerbalken te 'klemmen'. Dan scheurt het in ieder geval niet (zo snel).
 

Theodorus

  • #4
Met dank voor de reactie !

Zal nog even bekijken welke methode (draad of gaas) ik ga doen. De hoogte van mijn kruipruimte is nogal beperkt, dus weinig bewegingsruimte, pfff. Ik laat nog eerst een offerte opmaken voor mijn spouwmuur en de vloer, deze combi geeft subsidie. Maar ik denk dat ik met de vloer zelf doen enkele honderden euro's ga besparen, ondanks de subsidie.

V.w.b. eventueel een draadje spannen: welke dikte adviseren jullie, zag b.v. bij de bouwmarkt een rol 0,9 mm of een rol 1,3 mm. Verder om de 30 cm schroeven er in, zie bijgevoegd plaatje van het internet getrokken, deze methode bedoelen jullie?

Alvast bedankt.

Gr. Theo.

Vloerisolatie fixeren.png
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Zo heb ik het inderdaad gedaan. Ik zou voor 1.3mm gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu