Glasweefsel, te weinig lijm :oops:

Mart81

  • #1
Ja ik weet het een gewaarschuwd menst telt voor twee maarja. :oops:

Na alle waarschuwingen over behangen met glasweefsel en te weinig lijm gebruiken heb ik veel lijm gebruikt. Ik heb een emmer van 40m2 en op een muur van 20m2 had ik de halve emmer gebruikt. Mijn inschatting van wat ik moest gebruiken klopte dus aardig.

Het glasweefsel heeft z'n 55 uur kunnen drogen voor ik ben gaan sausen. Maar nu de verf erop zit laat de glasweefsel toch op een paar plaatsen iets los. Op een hoek boven aan de muur en precies op de naad van twee banen, één baan zit goed, andere laat een beetje los.

Wat kan ik hieraan doen? Kan ik alsnog een beetje lijm er achter doen en zoja wanneer? Ik moet nog een tweede keer sausen. Ik heb begrepen dat voor een tweede keer lijmen niets oplost?


Alle materialen, voorstrijk, lijm, glasweefsel en verf kwamen van een schilders/behang winkel.

vr. gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mijn dochter had dit ook en ik heb gewoon "geplamuurd" met latex tot het behang goed vol zat en bleef plakken, je ziet er niets van.
Het zal wel niet volgens de regels zijn maar het hielp wel, de latex wel goed door het behang heendrukken en bij grove structuur met een roller eroverheen gaan om de structuur niet vol te zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu