Glasweefsel behangen bij ramen

10Bas10

 • #1
Hee allen,

Voor een nieuwbouwwoning van ongeveer 150 m2 muur wil ik glasvezel behang voor het eerst gaan toepassen. Dit zijn wit gepleisterde muren. Dit is de eerste keer dat ik ga behangen en heb daarom al wat research gedaan. Een aantal dingen voor het behangen heb ik al meegenomen:
- Muren voorstrijken met verdunde lijm.
- Beginnen vanuit een loodrechte lijn vanuit een hoek met een overlap van zo'n 10 cm naar andere muur.
- Bij elke binnen of buitenhoek een nieuwe loodlijn aanbrengen, een overlap plaatsen en dubbel doorsnijden om zo perfecte aansluiting te krijgen.

Nu zit ik alleen nog even met hoe ik te werk moet gaan bij ramen. In het geval dat ik met mijn meter glasvezelbehang ook een deel van de binnenmuur van het raam mee moet nemen, zit ik naar mijn mening met het probleem dat ik alleen de rechterbinnenmuur van het kozijn kan meenemen en vervolgens niet de bovenbinnenmuur van het kozijn. Hoe hoor ik dit precies aan te pakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Een van de meest gebruikte methodes:

  U plakt de baan eerst geheel op de wand en over het open deel waar het kozijn zit. U knipt met de schaar boven en beneden op de muurbegrenzing het glasvezel horizontaal in ( van de buiten zijde van de baan naar binnen. Deze flap slaat u om en plakt u strak op de negge tegen het kozijn ( dat is de binnenmuur zoals u het noemt ).

  U heeft nu tekort op de binnezijde van de horizontale negge. Dit lost u op door de volgende baan ca. 1 cm over de linkerzijde van de vorige baan te plakken en deze dubbel door te snijden vanaf het plafond tot aan de horizontale negge loodrecht op de hoeklijn + de lengte die u nodig hebt om die negge tot aan de kozijn rand te beplakken. Dit laatste stuk uiteraard niet doorsnijden op de hoeklijn van het kozijn maar inknippen op de lengte die nodig is.

  Trek deze lap vervolgens voorzichtig van de muur en verwijderen de achter liggende doorgesneden strook. Plak vervolgens de naden tegen elkaar en sla de flap ook hier weer strak om. U heeft nu een naadloze aansluiting.

  Voorwaarde is wel dat de binnenhoeken van de muur haaks staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu