Glasweefsel behang na verven nog vastplakken?

Plantje

  • #1
We hebben ons bij de bouwmarkt laten adviseren glasweefsel behang te gebruiken. We waren van plan met een middel de muren glad te maken en dan structuurverf aan te brengen. Uit het advies dat we kregen begrepen we dat het veel gemakkelijker is om glasweefsel behang aan te brengen en dit vervolgens te witten.

We kregen de indruk dat we de cellenbetonblokken niet eerst geheel vlak hoefden te maken, maar we weten nu beter. We zien duidelijk alle blokken door het behang heen! Daar is waarschijnlijk niets meer aan te doen.

Nu hebben we hier (te laat dus eigenlijk) het nodige gelezen over glasweefsel behang en zien nu wat we wellicht beter hadden kunnen doen. Maar één vraag blijft nog onbeantwoord: Nu we klaar zijn met behangen en de eerste verflaag aanbrengen zien we pas, dat er bepaalde stukken behang niet goed gepakt hebben (hoewel de dubbele hoeveelheid behanglijm gebruikt is). Wat is het risico van deze stukken voorzien van een extra hoeveelheid lijm, het behang goed aandrukken en vervolgens nogmaals verven?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt wel een ( onnodige ) dubbele hoeveelheid lijm op de wand aanbrengen, maar de verdeling daarvan is veel belangrijker en dat heeft u niet juist gedaan.
Ik neem wel aan dan u de muren eerst hebt voorgestreken met een voorstrijkmiddel.
Zolang u ervoor zorgt dan de lijm ook achter en niet op het weefsel komt kunt u na droging de ondergrond gewoon oversauzen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu