Glasvlies/Vlies/Glasvezel behang

Stansfieldd

  • #1
Ik ben me nu aan het orienteren wat we in ons nieuwbouwhuis op de muren willen en glasvliesbehang leek ons wel erg mooi, zeker ook omdat het niet gaat scheuren in tegenstelling tot stucen waar die kans wel aanwezig is.

Maar nu zie ik door alle bomen het bos niet meer. Bij de karwei heb ik voorbewerkt glasvliesbehang gezien wat naar onze smaak een erg mooi resultaat geeft wanneer je er nog een keer overheen verft.

Maar nu lees ik overal dat dat er heel moeilijk af te krijgen is en dat je dan beter vliesbehang kunt hebben. Alleen ben ik bij 1 speciaal zaak geweest en die kwamen toen met allerlei dessens vliesbehang aan zetten. Het liefst wil ik het behang daarna weer overschilderen, of is het wanneer je het overschilderd altijd moeilijk af te halen?

Welk behang kan ik dan het beste gebruiken? Of wat zijn goede winkels in het midden van het land dat je misschien weet?
 

Barco

  • #2
Zijn zelf bezig geweest met vliesbehang en hebben deze ingekocht bij een 'bekend' bouwmarkt. En eerlijk is eerlijk, kwaliteit was echt slecht. Vliesbehang kwam er zo af en bij het overschilderen, kregen we kleine gaatjes te zien. Je kan beter dergelijke spullen bij de wat betere bouwmarkt gaan halen.

Wij zijn nu zelf op zoek naar Barroco (natuurstenen panelen). Ik had zoiets: als ik toch iets met mijn muur ga doen: dan maar meteen *boem* mooi en dan betaal ik maar iets meer. Want we hebben geen zin in gezeik dat eventueel achteraf kunnen ontstaan.

Dus ik zou zeggen: ga naar een betere professionele bouwmarkt waar je vliesbehang kan kopen. Beter goed in een keer, dan achteraf opnieuw doen waardoor je per saldo duurder uitkomt.

Goodluck ;)
 

Stansfieldd

  • #3
Tnx voor het advies. Maar ik ben echt een leek op klusgebied. Dit wordt de 1e keer dat ik me hier in verdiep.

Wat zijn de betere professionele bouwmarkten?
 

Fantomaz

  • #4
Barroco schreef:
Zijn zelf bezig geweest met vliesbehang en hebben deze ingekocht bij een 'bekend' bouwmarkt. En eerlijk is eerlijk, kwaliteit was echt slecht. Vliesbehang kwam er zo af en bij het overschilderen, kregen we kleine gaatjes te zien. Je kan beter dergelijke spullen bij de wat betere bouwmarkt gaan halen.
Je moet ook zeker niet te zuinig zijn met je lijm. Eerder scheutig. :)
Dik op de muren, die ook niet te veel mogen zuigen.
Daarna met een roller alles wegdrukken tot het van ellende uit de porien van het glasvlies komt. :cool:
Dán kun je het pas succesvol verven.

Anders "voel" je gewoon de plekken waar er onvoldoende lijm onder is gekomen én waar dus ook de putjes en gaatjes in de verf komen.

Tipje, mocht je ooit zover komen, voor als je van die "luchtvlakken" hebt nadat de lijm is gedroogt. Je kunt met een scherp mes een kruis erin zetten. De 4 flappen openvouwen en de lijm eronder werken. Dicht laten vallen en met de roller aandrukken. Als je het later verft zie je er niets meer van.
In onze oude woning hebben wij alle kamers daarmee gedaan.
En echt, je leert ermee werken. :)

Zonder merken uit te sluiten (waarbij ik dus geen reclame wil maken) kan ik je zeggen dat er met alles in het segment bouwmarkten wel te werken valt. Die vielen binnen mijn budget en de resultaten zijn er wel naar.
Ook van die woonzaken binnen dezelfde klasse werken redelijk. Maar ik ben meer en bouwmarkt man.

@Mods, ik hoop niet dat ik hiermee het merkenrecht beleid van de site schaad?


Zo kan het toch ook ? Mod. :wink:
 

Stansfieldd

  • #5
Hoe zit het eigenlijk met de segmenten?

Je hebt het segment bouwmarkten en wat zit daar dan boven qua segment? Ik hoop ook niet dat ik hiermee het merkenbeleid niet volg. Maar ik heb er gewoon totaal geen beeld van.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat dacht u van de speciaalzaak ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Daar kan men u inderdaad volledig informeren, omdat dat hun vak is. Vanwege de feed-back die men daar krijgt kan men u ook informeren over de adders onder het gras vwb het verwerken van glasvezel.

Ik begrijp wel dat u zoekende bent. Zoals al beschreven : er is natuurlijk verschil in kwaliteit. Dat hangt weer samen met een prijskaart, ook of u kiest voor voorbewerkt- of onbewerkt glasvezel.

Kijk maar even in uw Pb. Er zijn fabrikanten die complete scan ( = glasvezel ) pakketten leveren, dus glasvezel, de lijm en de scanlatex.
 

Stansfieldd

  • #8
Voorbewerkt is wel beter toch als je het toch wilt overschilderen. Dan zuigt het minder verf en kost het uiteindelijk minder tijd en verf om een goed dekkend resultaat te krijgen toch?

bedankt voor je PB.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Werkt inderdaad makkelijker.

Vwb het glasweefsel> kijk nog even in je laatste Pb.
 

EGeen

  • #10
Een van de dingen die je het makkelijkste kan zien tussen de kwaliteit is bijvoorbeeld de dikte van het glasweefsel/glasvlies. Ook het patroon kan meespelen, de goedkopere soorten wil het patroon soms wel eens onregelmatig zijn. (voorbeeld van de "gewone" ruit/hokjespatroon: Goedkoop: Lijnen lopen onregelmatig waardoor de ruitjes onregelmatig qwa grootte zijn.
 

Stansfieldd

  • #11
Ik ben er al achter dat de dikte in gram per meter gaat. En dat er 100,150 en 180 gram per m2 is.

Qua patroon willen we gewoon zo min mogelijk relief erin, dus dat wordt lastiger nakijken.

Nu maar eens kijken of dat vermeld wordt bij diverse merken.

Ik heb wat speciaalzaken gemaild en wat merken gemaild dus nu even kijken wat daar voor reactie op komt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #12
Die speciaalzaken mailen u keurig terug dat ze een enorme collectie hebben die u in de winkel moet komen bekijken...

En merken verwijzen u weer naar de dealers ( speciaalzaken)

Niet alles is via internet te regelen :wink:
 

Stansfieldd

  • #13
Uiteraard, het is meer wat vooronderzoek om zelf wat meer informatie te weten te komen en de goede adressen en merken te weten te komen. Zodat ik wat gerichter kan zoeken op de spaarzame vrije tijd die ik op zaterdag heb.
 

Stansfieldd

  • #14
Er is wat tijd overheen gegaan, maar ik heb wat speciaalzaken bezocht. Echter krijg ik nu bij 2 speciaalzaken 2 verschillende antwoorden.

Bij de 1e kreeg ik te horen dat glasvliesbehang goed werkt en scheuroverbruggend is. Bij de 2e speciaalzaak kreeg ik te horen dat glasvliesbehang erg dun is en dus niet goed scheuroverbruggend werkt. En dat we dan beter renovliesbehang kunnen nemen. Dit is ook makkelijker aan te brengen.

Iemand hier commentaar op? Want ik als leek weet nu nog weer neit echt waar ik aan toe ben.
 

Deschilder

  • #15
Hoe dikker de structuur van het behang, hoe beter scheuroverbruggend. ook oneffenheden zijn minder zichtbaar bij wat meer structuur.
 

Deschilder

  • #16
Deschilder schreef:
Hoe dikker de structuur van het behang, hoe beter scheuroverbruggend. ook oneffenheden zijn minder zichtbaar bij wat meer structuur.
 

Stansfieldd

  • #17
Dus renovlies is eigenlijk te alle tijden beter dan glasvlies? Als je het over scheuroverbruggend hebt?

En qua strakheid van de muur geeft het ook weinig verschil?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #18
@ Deschilder:Dat laatste is dus waar: hoe dikker het glasvlies des te beter de camouflage van scheuren. Niet van oneffenheden zoals hoogte verschillen.

@ Stansfield: Dat heeft met scheuroverbrugging niets te maken: glasvlies is net zo scheuroverbruggend als glasweefsel.

Strakheid van de muur wordt niet veroorzaakt door glasvezel /vlies, maar door de conditionering van de ondergrond. Dus een niet vlakke ondergrond ziet u door de eindlaag heen, zeker bij strijklicht.

U kunt dus maar beter heeeeeeel veel zorg aan de ondergrond besteden, want met de kwaliteit van zowel weefsel als vlies zit dit bij de A-merken echt wel goed.
 

Stansfieldd

  • #19
@ Kees de schilder. Je hebt het over Glasweefsel. Is dat dan weer hetzelfde als Renovlies?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #20
Glasvlies = glasweefsel = renovlies.

De laatste gebruiken we vaak in plaats van het aanbrengen van stukwerk. Het is volkomen naadloos te plakken en in en 150 grams zware kwaliteit goed camouflerend, dus uitermate geschikt voor onstabiele muren.

Hiermee komt u bij het "verschil": glasweefsel is meestal voorzien van een decoratieve opdruk of uitgevoerd in een dessin en voelt dikker aan. Glasvlies is dichter verwoven en fijner van structuur. Het voelt in de hand ook buigzamer aan.

Glasvlies wordt vaak aangezien als een dun doorzichtig weefsel, terwijl glasweefsel nog vaak het imago heeft van het jutedessin wat je in ziekenhuizen ziet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu