Glasvezelbehang verven - Behang laat los

Beginners

  • #1
Afgelopen week hebben wij de volledige zolder behangen met glasvezelbehang. Echter tijdens het verven vanochtend begon het behang op sommige plekken los te laten. Heeft iemand een idee hoe dit kan (voor het verven zat het behang wel mooi strak) en hoe dit eventueel op te lossen is? Wij gebruiken nu een acryllatex, zoals op de gebruiksaanwijzing van het glasvezelbehang staat vermeld.
 

Ronnegen

  • #2
Waarschijnlijk lost de lijmlaag wat op door het vocht in de latex. Je hebt kans dat het zich weer strak trekt als de verf is opgedroogd. even een stukje proberen voor je verder gaat met schilderen. Anders zit er maar één ding op. opnieuw vastlijmen.
 

Chuckles

  • #3
Wat is de ondergrond waarop je het weefsel hebt aangebracht?
Heb je ook eerst een verdund laagje lijm aangebracht als hechtbrug?

Een veel gemaakte fout is dat er te weinig lijm is aangebracht op de muur.
Deze moet echt met ruime mate worden aangebracht en daarom is het ook van belang dat je de zuigende werking opheft door eerst een verdunde lijmlaag aan te brengen.

Mijn ervaring met glasweefselbehang is ook dat de muur echt strak moet zijn voor het beste resultaat. Putjes e.d. worden wel afgedekt door het vlies zodat het lijkt ofdat de muur na het behangen strak lijkt maar bij het verven zie je al snel dat de verf achter het vlies vloeit en lastig te dekken is.

Het nalijmen is af te raden daarmee bereik je niets.

succes
 

Roman

  • #4
Mocht dat het geval zijn, te weinig lijm bv, is er dan achteraf nog iets aan te doen?
 

renehi

  • #5
Een injectiespuit kopen en dan tussen de glasweefsels de lijm injecteren. Ik verdun deze lijm extra met een beetje water. Anders krijg je het er haast niets uit.

Wat ik meestal doe is voorstrijken met een voorstrijkmiddel voor behang. Veel goedkoper dan met verdunde g.weefsellijm voor te strijken. Hierdoor krijg je dat de ondergrond de lijm 'rustig' opneemt en zodoende heeft het behang tijd om te hechten.
 

Chuckles

  • #6
Injecteren met en spuit , een idee maar wat een werk joh.

ik neem aan dat hier hele banen los zitten misschien is dan net zo makkelijk om opnieuw te beginnen, en sneller resultaat.

succes
 

renehi

  • #7
Ja dat hangt er vanaf hoe groot de plekken zijn, je kunt trouwens wel een hele spuit leegspuiten op een plek en dan de lijm achter het behang verplaatsen....Ieder geval als de wanden opnieuw behangen moeten worden heb je als voordeel dat de wanden nu wel zijn voorgestreken :roll: Dat is dan nog het enige positieve...
 

Beginners

  • #8
Dank voor de reacties.

Conclusie is inderdaad dat er te weinig lijm is gebruikt. Bijkomstig probleem is, dat de banen niet volledig los zijn gekomen. Daar waar er zich grote luchtbellen hebben gevormd zal ik moeten repareren met lijm. Op de overige, minder bobbelige, plekken zal ik meerdere latexlagen moeten strijken. Tot nu toe tweemaal gedaan en het resultaat lijkt beter.

Het gaat trouwens bij de meeste wanden om gipsplaat, die ik eerst flink met voorstrijk heb behandeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu