Glasvezelbehang stucen icm houten deur/raamkozijnen

BullyBulldozer

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een paar vragen en ik hoop dat er mensen zijn die mij willen helpen. Ik heb het wilde idee om een van de slaapkamers te gaan stucen, over glasvezelbehang. Nou heb ik het als een echte beginner heel youtube en internet afgestormd naar informatie en ik was eerst heel enthousiast maar hoe meer ik lees en bekijk hoe meer ik ga twijfelen aan zaken daarom dacht ik om mijn vragen hier neer te zetten.

1) Ik wil graag F&F over het behang smeren (1 - 3 mm) zodat deze glad worden om vervolgens te schilderen. Kan ik dit gewoon tegen de deur- en raamkozijnen (dun/dunner) aansmeren icm een stuk gaas er naast aangezien ik van alles lees over stop- en stucprofielen en ik zou niet weten hoe ik deze nu alsnog zou moeten plaatsen. Volgens mij komt er dan ook een kier tussen de kozijnen en stucprofielen?

2) Als optie zou ik graag het hout/versiering van de ramen af willen hebben, incl de dagkanten. Nou ben ik bang dat ik dan ook het houten raamkozijn zelf beschadig. Ik wil graag het hout er af, dan evt kieren opvullen met flex-pur vervolgens de dagkanten met gipsplaats ombouwen en dit dan weer nettjes afstucen.

Mijn vraag hierover, ... hoe (en is dit uberhaupt een goed idee) kan ik het hout het beste verwijderen met zo min mogelijke kans op schade aan het raamkozijn zelf. En als tweede vraag, moet ik dan als het waren tussen het raamkozijn en de gipslaat/stucwerk nog een profiel plaatsen (zo'n profiel met 'tear-away bead' (geen idee hoe het in het Nederlands heet).

De ruimte tussen de muur en uitstekend gedeelte van de kozijnen is ongeveer 2 cm en het liefst had ik de deurversiering er ook afgehaald maar dan moet ook de vloer er weer uit dus dat laat ik voor nu met rust. Ik heb er 3 foto's bijgevoegd om een idee te krijgen van de huidige situatie.

Gr
Alex

20220217_111851.jpg 20220217_111953.jpg 20220217_111921.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik denk dat je wilde idee niet gaat werken.
Haal in ieder geval het glasvezelbehang van de muur af.

En koplatten/architraven hebben een functie: Er ontstaan altijd kieren tussen kozijn en muur. De latten dekken deze af. Met pur ga je dit niet oplossen.

Er zijn speciale kozijnen welke onzichtbaar in de wand vallen. Maar dat zijn andere producten, met een heel eigen prijsklasse.
 
  • Like
Waarderingen: BullyBulldozer

BullyBulldozer

  • #3
Bedankt voor je reactie. Dat wordt dan een helse klus :( dat behang er af halen en blijf ik netjes van het houtwerk af.

Rest alleen de vraag of ik "gewoon" met Fix en Finish een dun laagje tegen het houtwerk kan smeren met gaas rondom het houtwerk.

Mijn ander idee was eigenlijk, om alles, eruit te halen nieuwe gipsplaten en evt isolatie aan te brengen waar nodig (ik weet namelijk niet of achter de buitenmuren overal isolatie zit) naden dichtsmeren, laagje fix en finish en dan de boel verven. Maar denk dat ik hiermee mij meer werk op de hals haal dan dat ik kan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu