Glasvezelbehang op plafond ,tip gezocht

Jcw

  • #1
Beste forumleden,

Recent heb ik een woning aangekocht waarbij het plafond behangen is met glasvezelbehang dat geverfd is met een matte latexverf.Op het plafond waren er twee rosetten bevestigd die ik verwijderd heb daar dit absoluut onze smaak niet was.Bij de verwijdering onstonden er twee ruime beschadigingen in het plafond.
Ondertussen heb ik dit opnieuw net herpleisterd maar ben ik geconfronteerd met volgende probleem namelijk waar de rosetten zaten en nu pleisterwerk zit is er uiteraard geen glasvezelbehang.(ovale openingen van ongeveer 60 cm diameter). Het lijkt me niet zo evident om opnieuw glasvezel op het pleisterwerk aan te brengen zonder dat dit achteraf niet meer opvalt dat dit is bijgeplaatst.
Bij deze had ik een tweeledige vraag namelijk
1:Heeft er iemand een idee hoe ik deze herstelling het beste aanpak om een keurig resultaat te hebben?
2e optie om het glasvezelbehang uit te enduiren overweeg ik ook.Heeft er hier iemand ervaring mee?Kan dit rechtstreeks op het geverfde glasvezelbehang? Is dit een haalbare klus voor een doorsnee doe het zelver?
Uitkijkend naar een eventuele tip en een gedeelde ervaring,

met vriendelijke groeten,
Jean-claude.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie heeft advies ?
 

Jcw

  • #3
Beste Jan,

Hartelijk dank om een 'voorzet' te geven.Ik realiseer me dat het een nogal erg specifieke vraag is .
Hoopvol uitkijkend naar een tip ef gedeelde ervaring.

met vriendelijke groeten,

Jean-claude.
 

Mouse

  • #4
Ik heb helaas geen oplossing anders dan misschien toch een stuk glasvezel behang zo exact mogelijk uitknippen en er zo netjes mogelijk inplakken.

ik heb echter wel een vraag want mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door het woord enduiren, ik heb erop gegoogled maar nog steeds geen idee wat het betekend :?:
 

Pepjo

  • #5
Enduire (frans) : afwerken, plamuren, bestrijken, insmeren.
 

Jcw

  • #6
Verfransing van mijn taalgebruik is reeds vergevorderd vrees ik :oops: .Enduiren staat inderdaad voor plamuren zoals Pepjo aangaf.
In ieder geval allen bedankt voor jullie reacties.Had gehoopt dat ik de glasweefselstructuur kon wegwerken(plamuur...)en op die manier mooi egaal kon brengen met mijn pleisterwerk maar denk dat de optie van Mouse weleens het meest doeltreffend zal zijn .
Nogmaals dank om jullie reacties.

mvg
Jean-claude.
 

Mouse

  • #7
Ahhh dank je weer wat geleerd :cool:
Met een amerikaanse partner en een engelstalig huishouden (nederlands is voor buiten de deur) is mijn frans niet echt ver ontwikkeld.

succes met het plafond.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu