Laag onder glasvezelbehang verwijderen

Blitzzz

  • #1
Hallo allemaal,

Wij willen een slaapkamer een beetje opknappen tot mooie kinderkamer en de eerste stap is het oude glasvezel behang met ruitjes profiel eraf halen. Als alles eraf is willen we het waarschijnlijk laten stucen.

Het behang zelf gaat er redelijk makkelijk af alleen daaronder zit nog een gelige harde laag op de muur en die krijg ik er moeilijk af. Ik weet niet precies wat het is, het lijkt wel een soort lijmrestant in combinatie met bouwbehang of iets dergelijks, misschien dat iemand mij kan vertellen wat het precies is?

Als ik het met een afsteekmes probeer te verwijderen brokkelt het heel langzaam af en beschadig ik de muur ook een beetje. Ik heb het geprobeerd zeiknat te maken met warm water en zeep maar dat maakt geen verschil, eronder blijft het gewoon droog, het water dringt dus niet helemaal door tot de onderste laag.

Zou een behangafstomer hierbij werken? Of heeft iemand nog een andere oplossing, misschien een speciale lijmverwijderaar waardoor het er makkelijker afgaat? Ik ben bang dat ik echt weken bezig ben als het op het huidige tempo gaat. Het maakt me eigenlijk niet meer uit of de muur beschadigd, als ik het er maar sneller af kan krijgen dan millimeter voor millimeter eraf schrapen.

Hier een paar foto's om een beeld te krijgen:
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Als je het opnieuw laat stucen en deze laag zit goed vast kun je hem gerust laten zitten. Het lijkt een dunpleister laag. Het is belangrijk dat je een draagkrachtige ondergrond hebt. Zoals je zegt laat het niet gemakkelijk los. Ook niet als je het zeiknat maakt. Dan laat het ook niet los met een nieuwe stuclaag.
 

Blitzzz

  • #3
Oké, het zou wel mooi zijn als ik het gewoon kan laten zitten, dat scheelt mij een hoop werk haha.

Je kan dus wel goed over deze niet egale ondergrond heen stucen? Op die gelige laag zitten nog behangresten en je ziet ook stukken kale muur ertussen, er zit wel een paar millimeter verschil in dikte daartussen.

Moet ik het dan ook niet eerst een beetje glad schuren en misschien nog voorbehandelen voor ik het laat stucen?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Het gaat er alleen om dat alle losse delen zijn verwijderd.
De stukadoor zal de zuigende stukken waarschijnlijk insmeren met grondeer en rest in hechtprimer met kwartskorrel en 2 a 3 mm laagdikte opzetten. De dieperliggende stukken vormen geen probleem. Heb zojuist muur weer vlak gemaakt. Waarbij 1.5 cm laagdikte nodig was ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu