Glas Bovenlicht vervangen

Tim1989

  • #1
Hallo,

Ik was benieuwd of iemand mij hier op het forum kan helpen met het volgende:
In mei 2019 hebben wij een woning gekocht en tijdens de verbouwing het plafond laten stucen. Nu zit er boven de deur van de woonkamer naar de hal een raampje en dat is een soort geribbeld glas (zie foto).. Aangezien de raampjes in de deur eronder wel van 'normaal' glas zijn willen wij dit bovenlicht vervangen voor normaal glas.
Nu heb ik al een aantal topics op dit forum gevonden waar het onderwerp voorbij kwam maar hier stond mijn oplossing niet bij, vandaar dat ik zelf een topic aanmaak.

De glaslatten aan de zijkant gaan er probleemloos af, alleen vanaf daar weet ik niet hoe het raam eruit kan, ik las iets over het raam naar beneden duwen en dan er uit kantelen maar het raam is niet omhoog of naar beneden te bewegen. Moet er boven of onder ook nog een glaslat uit?
Aangezien het plafond iets 'verlaagd' is door het stucen ben ik bang dat het sowieso lastig wordt om het raampje in z'n geheel eruit te krijgen zonder aansluitende stucwerk te beschadigen.

Foto van de zijkant

Foto van de onderlat

Foto van de bovenste lat en plafond


Weet iemand aan de hand van deze foto's welke lat nog los kan en hoe ik het raampje eruit kan krijgen zonder het plafond te beschadigen?

Een alternatieve oplossing waar ik aan zit te denken is om dit raampje eruit te 'tikken' en een raampje op maat te laten maken (iets kleiner dan deze) en dan achter de verticale glaslatten vastlijmen.
Alvast bedankt voor suggesties/tips!

Tim
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Is het glas rondom afgekit? Zo ja, dan even de kit insnijden. Het glasplaatje zou je naar beneden moeten kunnen drukken, daar zit een veer welke het glas omhoog drukt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu