Gladde muren verven

Jarnos

 • #1
In onze woning (1935) moeten we de muren verven,nu viel mij gisteren op dat deze glad zijn....Het lijkt een soort van glad gips,maar is wel harder.Het lijkt erop dat er vroegah behang heeft opgezeten en in andere delen is te zien dat als ondergrond kranten zijn gebruikt.Nu ben ik dus bang dat latex niet zal 'pakken' omdat de muur te glad is en dacht ik dat glasvezel wellicht een optie is als ondergrond....MAAR,ik ben niet heel erg kapot van de structuur van dat spul,en zou hem dan weer willen overschilderen met structuurverf en vachtroller,maar zie je dan het motief van het glasvezelbehang nog?? Of heeft iemand nog een ander idee? Gewoon behang vind ik niet mooi,we zijn altijd gewoon van de structuurverf,dus dat hebben we het liefst.....

Alvast bedankt!

Mvg Jarno.


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Ik zou toch gewoon met structuurverf over de gladde muur gaan, evt. eerst nog een voorstrijk. Als die voorstrijk goed hecht is er verder geen probleem met de structuurverflaag.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Latex heeft geen moeite met gladheid wel met vet een vuil.

  de muren zijn waarschijnlijk met een cementraaplaag glad gemaakt met daaroverheen een laagje kalk
  als e.a goed vast zit is het een prima ondergrond.


  Ik zou voor een profesionele muurfverf gaan speciaal geschikt voor dergelijke klusjes
  eventueel in combinatie met een diepgrondering
   

  Jarnos

  • #4
  Ok,das al goed nieuws! Om te zien of voorstrijk nodig is (dus alleen voor eventueel zuigende werking?wat ik niet vermoedt trouwens) Kun je de muur toch even met een plantenspuit iets bevochtigen en als het gewoon naar beneden loopt en droog te deppen is zal voorstrijk niet nodig zijn? Of is het beter om zowieso voorstrijk te gebruiken ivm het hechten van de muurverf?
   

  Jarnos

  • #6
  Dat bedoel ik :oops:

  Bedankt voor de tips!
   

  EdP

  • #7
  Dat je krante-afdrukken ziet betekent dat er inderdaad behang op heeft gezeten. Dus behanglijm resten eerst goed wegwassen, dat is beter voor je verflaag.
   

  Jarnos

  • #8
  Inmiddels is het schilderwerk zo goed als klaar,en het lijkt er goed op te zitten op één wandje na.(daar springt de verf open zeg maar) Ben er inmiddels achter dat in mijn geval duurdere muurverf zonde was van het geld,de goedkopere bouwmarkt verf werkte zelfs beter.Een goedkoop blik houtverf komt er echter nooit meer in bij mij!Wat werkt die professionele verf fijn zeg!!!

  gr Jarno.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu