Gipsplaten plaatsen op onregelmatig plafond

Johan_2

  • #1
In de badkamer plaats ik zelf een gipsplaten plafond. De badkamer is exhter erg onregelmatig en ik heb noodgedwongen al gipsplaten met vreemde vormen moeten plaatsen om het plafond dicht te krijgen.
Nu heb ik een hoekje (zie foto) waar, als ik gipsplaten op de gewone manier plaats, geen regelwerk zit om een klein stukje gipsplaat vast te houden.
Kan ik een gipsplaat over dwars plaatsen? Dan komen andere gipsplaten met hun kopse kant langs de zijkant van de plaat. Levert een minder mooie naad op maar daar zijn er al meerdere van.
Ideeen om in deze onregelmatige badkamer goed gipsplaten te passen zijn zeker welkom.

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Op het eerste gezicht zitten de stroken te ver uit elkaar, 40 cm en dan haaks op de plaatjes is benodigd.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Sorry vind je verhaal niet heel duidelijk je kunt de platen toch gewoon haaks plaatsen desondanks het schuin staande muurtje de hoek kun je overnemen met een zwaaihaak en uitsnijden en volle lengte plaat plaatsen. En betreft bevestiging je kunt tengels aanbrengen en die in de zelfde lijn als de schuine muur plaatsen Zoals eerder is vermeld door Rola, de afstand tussen het regelwerk is ten eerste te groot. Tengels zitten volgens mij ook niet h op h 40 cm en zul je moeten aanpassen als je het juist wil doen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
En gebruik ook wat meer schroeven in de gipsplaten. :idea:

Dwars plaatsen van gipsplaten is geen probleem als alles gestuct wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu