Gipsplafond afwerken en afwasmiddel

Starterswoning

  • #1
Hoi allemaal,
Ik wil in mijn keuken een gipskarton plafond inzetten.
Ik heb hier op het forum begrepen dat het vervolgens vullen van de naden met allerlei vulmiddel garant staat voor veel scheurtjesellende.
Acrylaatkit schijnt de oplossing te zijn.

Nu heb ik altijd geleerd dat je na het kitten de naad even nastrijkt met een vinger met afwasmiddel. Gaat dit ook goed als je het op deze manier bij gipskarton plaat doet?

Ik zie mezelf met een plamuurmes in het afwasmiddel gedoopt de naden langsstrijken om het strak te krijgen. Maar als ik hier vervolgens een kleurtje overheen wil brengen (latex), gaat dat dan houden op de plekken waar het afwasmiddel is geweest?

Of moet ik afwasmiddel gewoon alleen gebruiken in de afwasbak? :wink:

Ik ben benieuwd!
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Bull s***

Dan zouden al die gipswandenstellers heel wat acrylkit moeten verwerken....

De verwerking van dit soort materialen vergt inderdaad wat handigheid, maar met de juiste materialen, krijg je toch het mooiste resultaat...

willem.

:D
 

EdP

  • #3
Het volgende komt van de Rigips website (kan nu niet meer vinden waar precies). Ik heb 't zelf ook zo gedaan en (tot nu toe) geen last van scheuren.

Naden Plafondplaten.
Rigips Plafondplaten hebben ronde langskanten; deze vormen na montage sierlijke naden en hoeven niet te worden afgevoegd. Wilt u echter een naadloos oppervlak, gebruik dan Rigips Plafondplaat Vuller om de naden te vullen. En werk de naden daarna glad af met een brede toplaag van Rigiplast. De naden zijn nu glad en scheurvrij afgewerkt. Schroefkopjes werkt u op dezelfde wijze af.


Afwerken.
Rigips platen kunt u, na het voorstrijken met Rigips Diepgrond, afwerken met verf, behang, tegels of wat u maar wilt. Diepgrond zorgt niet alleen voor een vermindering van de zuigende werking, waardoor u bespaart op verf, latex etc, maar zorgt er tevens voor dat behang later gemakkelijk kan worden verwijderd. Volg bij de afwerking altijd de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende fabrikant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu