Gipsblokken 10cm, glazen schuifdeuren en lateien?

Herrie82

 • #1
Wij willen graag een aantal muren optrekken tijdens onze verbouwing van Knauf Hydromur 10cm gipsblokken.

Daar willen we graag glazen schuifdeuren op aanbrengen, gewicht is 60 kg in totaal, zou volgens Knauf prima moeten kunnen mits je het met een (metalen) plaat door de muur doet (geen probleem).

Nu vroeg ik me af wat voor soort latei ik nu het beste kan gebruiken voor boven de deuropening waar de rails voor de glazen deur aan bevestigd wordt? Knauf heeft gipslateien, Ytong/Xella heeft ook lateien, er zijn betonlateien en heb ook baksteenlateien gezien.

Knauf, Ytong/Xella or beton lijkt me het meest logisch, maar ik weet niet wat het beste is qua sterkte. Mijn gevoel zegt een betonlatei? Ik ga ervan uit dat een betonlatei prima te combineren is met gipsblokken (werking zou geen probleem moeten zijn?)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Latei het beste van hetzelfde materiaal als de wand. Bij een betonlatei heb je een risico op scheurvorming. Je kan aan de leverancier vragen of de gipslatei de rail kan dragen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu