Gips plafond op piepschuim bevestigen

OzzieOxborrow

  • #1
In ons nieuwe huis hebben we een kelder. Het plafond in de kelder bestaat nu nog uit dikke platen piepschuim (17cm). Dit is de onderkant van de vloerdelen.
Tegen dit piepschuim wil ik nu een plafond bevestigen van gipsplaten alleen het lukt niet echt dus ik hoop dat iemand hier een gouden tip kan geven :)

Tot nu toe heb ik het geprobeerd door te schroeven door het piepschuim heen in de betonnen vloer maar dit wilde niet echt lukken. Daarna heb ik een houten lat erop gelijmd met montage kit en dit leek goed te gaan maar vervolgens heb ik er wat gewicht aan gehangen om te kijken of het ook echt bleef zitten en toen viel de lat toch naar beneden.

Ik denk nog steeds dat rachels lijmen op het piepschuim de eenvoudigste manier is maar heb er momenteel niet zoveel vertrouwen in dat dat het plafond de komende jaren houd. Het is namelijk ook zo lullig als iemand zo'n gipsplaat op zijn donder krijgt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Raggels mechanisch bevestigen lijkt mij de enige betrouwbare methode. Het schuim zit wel aan vast aan de beton maar er zal geen rekening mee gehouden zijn om er gipsplafond aan te hangen.
In de dakdekkerij werken ze met een mechanisch systeem om isolatie op betonplaten te bevestigen. Een gaatje voorboren vervolgens een bevestigings middel in dat gaatje schroeven. Misschien kan je daar eens naar kijken.
 

Ralph

  • #3
Gewoon stucen met gips met vooraf de juiste voorbehandeling zou moeten kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu