Gietvloer gescheurd in de hoekjes van het doucheputje

Michaelsterk92

  • #1
Vandaag geprobeerd het doucheputje schoon te maken. Maar het doucheputje bleek vast te zitten in de gietvloer. Uiteindelijk is het gelukt om het doucheputje los te krijgen maar nu is bij het trekken aan het doucheputje de gietvloer in de hoekjes iets gescheurd. Ook lijkt het alsof de gietvloer is gekit langs de zijkanten van het putje. Deze kit randen lijken niet meer in een goede staat. Hebben jullie enig idee of dit problemen gaat veroorzaken in de toekomst en zo ja wat ik hieraan kan doen?
Alvast bedankt.

IMG_20210403_124445.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Schuurtjes groter maken (slijpen?) en mee kitten?

Wie heeft het zo gemaakt en hoe lang geleden? Kan je die om advies vragen?
 

Tiho

  • #3
Dit had je niet moeten accepteren, maar daar zijn we niet voor.

Is het een renovatieput met de oude pit eronder? En is de gietvloer over de oude tegelvloer gedaan. Als deze niet lek was zal het nu ook niet gaan lekken
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De randen vrij maken van voegmiddel of kit, laten drogen, de scherpe randjes van de tegels schuren tegen snijden, langs de randen kit aanbrengen en afstrijken, het rooster pas maken, niet vast kitten.
 

Michaelsterk92

  • #5
We hebben het huis helaas zo gekocht. Het is geen renovatieput. De vorige bewoners weten niet of de gietvloer over de oude vloer is gelegd. Vanmiddag maar eens aan de slag en proberen het weer netjes te kitten. Bedankt voor jullie reacties!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zo te zien is het een Dyka put deksel.
Je zou ook nog een losse deksel er overheen kunnen doen zodat je de scherpe randen ook kwijt bent vervelend met douchen.
1617618800039.png
 

MacMartino

  • #7
Ik had ook een gietvloer in de douche, na 5 jaar eruit gehaald. Vol met kleine scheurtjes :(
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu