Gietijzer / RVS lijmen

Ik wist niet goed waar ik dit topic moest plaatsen (en of dit forum geschikt is hiervoor) maar ik denk dat er misschien wel mensen zijn die hier verstand van hebben.

Ik heb een gietijzeren kokenpan gekocht en nu is hij tijdens het vervoer kapot gegaan. Het RVS handvat is los gegaan. Niet gebroken ofzo maar hij is gewoon mooi losgekomen uit het gietijzeren tuitje waar die in past.
Nu wilde ik deze weer retour sturen maar ik mocht hem houden van de leverancier.

Hoe zou ik deze weer kunnen maken? Ik dacht aan een soort epoxy metaallijm die tegen hoge temperaturen kan. Is dat een goede oplossing? Ik zag ook een soort kneed-epoxy op internet?

Ik hoor graag of iemand een goed idee heft om dit weer te fixen.
 
Dit forum is bijna overal geschikt voor, alleen summiere info kunnen we niet zo goed mee overweg.
Graag een foto waar de verbinding van de steel met de pan op staat.
 
Bij deze

99712_20200306_141816_2.jpg
 
Wat is de wanddikte van het handvat? Wellicht kun je draad tappen en met een bout vastzetten, of er een moer in lijmen en hier in vastdraaien.

Lijm is dan alleen nodig voor tijdens het monteren, en hoeft niet hittebestendig te zijn.
 
De Bob schreef:
Bij een hol handvat, een popnagel erin, of een patentboutje door en door. (Met lijm)

Ja, misschien moet ik dat maar doen. met lijm bedoel je 2 componenten lijm? Moet dat nog tegen een bepaalde temperatuur kunnen?
 
Ik zat nog te denken om een houten steel erin te doen . Gaatje boren in de tuit en dan een schroef erdoor heen. Is dat ook een optie of is dat niet zo stevig?
 
Bij hout hangt het er beetje vanaf wat je met die pan gaat doen. (gietijzer kan je flink heet stoken en bijvoorbeeld ook op een vuurkuil gebruiken)


je hoeft de pin niet vast te lijmen
gewoon strak in het gat en eventueel nog een tik er op met een drevel is voldoende
 
Een passende stang in het handvat schuiven en dan een gaatje door pan en steel boren en een pin/boutje erin zetten.
Kijk wel uit want de steel zit maar een klein eindje in de pan, met het gewicht van de pan en inhoud is er kans op breuk, dat wil je niet hebben bij het koken.
Geen hout gebruiken, na een paar keer gebruiken is dat verbrandt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan