Gibomuur sausen

Oostpoort

  • #1
Hallo,

In dit topic:
https://www.klusidee.nl/Forum/topic/gipsblokken-muur.57906/
wordt gezegd dat
Kees de schilder schreef:
2 & 3: U kunt niet zomaar over gipsblokken sauzen, dus eerst gladmaken met vernoemd product [fix & finish]. Daarna moet u, om de zuiging van de fix/finisch binnen de perken te houden, eerst met 15% verdunde latex voorstrijken.
Wat is eigenlijk de reden dat je Giboblokken niet gewoon kunt voorstrijken en sausen? Het is immers gips wat, als ik goed ben geïnformeerd, ook het hoofdbestanddeel is van de meeste stucmortel. Of is de samenstelling dusdanig anders dat het een wel te sausen valt en het ander niet? De Gibomuren in onze woning lijken helemaal glad te zijn en naden zijn eigenlijk niet voelbaar.

De reden dat ik dit vraag is natuurlijk een heel ordinaire: ons hele nieuwbouwhuis laten stuccen (of liever gezegd pleisteren want alle muren zijn al heel erg glad en recht) wordt te duur.

Ik wil daarom ofwel zelf proberen te pleisteren bij de minder kritische ruimtes ofwel die stap overslaan en direct voorstrijken en sausen oid.

Voor diegenen die, misschien terecht, sceptisch zijn over zelf pleisteren: dat zou ik eerst uitproberen in de installatieruimte op de 2e verdieping en daarna het berghok ook op de 2e verdieping. Als dat mislukt is er niks aan de hand en kan ik altijd nog besluiten om iemand in te huren voor de rest (slaapkamers/gang). Maar ik heb enige hoop dat die kleinere muurtjes van de slaapkamers op de 1e en 2e verdieping nog wel naar eigen tevredenheid gaan lukken.

De begane grond incl woonkamer, bij de trappen en de overloop boven gaan we sowieso laten doen (pleisteren dus) door een stuccadoor, de woonkamer heeft bijvoorbeeld een lange muur van ruim 11 meter en dat ga ik zelf nooit mooi genoeg krijgen naar onze eigen zin voor die plek.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
De keuze is geheel aan jou. Wanneer je nu gaat schilderen, bestaat de kans dat je in de winter met tranen op de bank zit.De laag staande winter zon die langs de muur strijkt is heel erg eerlijk. Bekijk de muur eens met een bouwlamp die je langs de muur laat schijnen. Dit geeft een beetje het zelfde effect als de laag staande zon. Wanneer jullie dan tevreden zijn met hoe de muur er uit ziet kun je gaan voorstrijken en schilderen. Maar nieuwbouw word standaard behangklaar opgeleverd. En hier zitten nog wel inperfecties in. Deze worden zichtbaarder na het sausen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Wel verstandig om de bepaalde dingen uit te besteden. Ik had niet goed gelezen sorry 🤐. Voor de rest zou ik zeggen kijk mee met de stukadoor. En je kunt je best eens uitleven in een technische ruimte oid. Toch zou ik de gibo blokken wel
dunpleisteren alvorens te schilderen
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
4
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu