Gevraagd tips zonnescherm demonteren

Cecil

  • #1
Beste mensen,

Kan iemand mij een paar tips geven, hoe ik het beste een 4,5 meter knikarm zonnescherm (niet elektrisch) kan demonteren.
 

Uibeltje

  • #2
Bouten uit de muur draaien en zorgen dat je met een aantal mensen bent want 4,5 m is erg zwaar.

Waarschijnlijk zijn het slechts 4 bouten (2 aan elke zijde).
 

EdP

  • #3
Hihi, dat kan ik beamen ja. Mijn 6.5 m brede zonwering heb ik 's in m'n uppie gedemonteerd. Je wilt niet weten hoe ongelukkig je je kunt voelen op het moment dat je met ca. 60 kilo (schat ik) in je armen op een ladder staat te balanceren en er is geen weg meer terug ... :oops: :shock:

Het is uiteindelijk zonder kleerscheuren gelukt door het met touw e.d. steeds een tree lager te hangen, maar bij het terug monteren was ik gelukkig wijzer geworden.
 

Kluske

  • #4
Het scherm van de muur halen is niet zo moeilijk, maar eerst even kijken is het een gesloten cassette of een open scherm.

Wanneer het een gesloten cassette is dan kun je hem met twee man, aan iedere zijde een, hem zo van de muur halen. Wel eerst de bouten losdraaien natuurlijk.

Wanneer het een open systeem is, kun je dit zien omdat dan de doekrol en het doek zichtbaar is van onder af gezien. Voordat je het scherm los draait eerst om het scherm op de plaats waar de scharnier van de knikarm zit een touwtje strak om heen binden, zodat bij demontage de armen er niet onder uit kunnen zakken.

Bij terug monteren eerst het scherm monteren en vastzetten dan het touwtje verwijderen.Dit om te voorkomen dat tijdens montage de armen naar beneden zakken, zodat ze er niet onderuit steken wanneer je klaar bent met montage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu