Gevlinderde betonnen vloer beschermen tegen vervuiling

Kangoo

  • #1
Hallo,

Ik heb een schuur voorzien van een gevlinderde betonnen vloer. De schuur is een paar maanden oud en ik wil deze in de toekomst gaan gebruiken als werkplaats/hobbyruimte.
Zo wil ik een draaibank plaatsen en wat sleutelen aan oude auto’s. Echter, ik ben bang dat de betonnen vloer snel zal vervuilen (met olie e.d.) als ik de werkplaats eenmaal in gebruik heb.

Aangezien olievervuiling op een betonnen vloer moeilijk te reinigen is heb ik interesse in een gladde afwerking van de vloer. Echter, afwerking middels een epoxy rolcoating wordt mij afgeraden vanwege een slechte binding tussen de gevlinderde betonnen vloer en de epoxy coating.

Ook betonverf is mij afgeraden in verband met een slechte hechting. Het aanbrengen van een professionele gietvloer is vanwege de kosten geen optie. Heeft iemand enig idee hoe ik mijn gevlinderde betonnen vloer kan beschermen tegen olievervuiling?

Bij voorbaat dank!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik heb al zo'n 3 jaar slijtvaste betonverf op mijn garage vloer en dat gaat prima hoor. Het laat nergens los en alleen daar waar ik aan het lassen ben geweest zie je zwarte vlekken, maar verder ziet het er nog keurig uit.

Ga maar eens naar een schilder en vraag daar om advies, ik denk dat ze daar prima verf hebben welke ook geschikt is voor een gladde betonvloer.

Verf de vloer wel voordat je er op gaat sleutelen, want vet/olie en verf gaat niet zo goed samen.
Ook siliconen en verf is als water en vuur dus voorzichtig zijn met dat spul.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu