Getik in de wasmachine EDY W625

Irma van Deuveren

  • #1
Hallo,!

Ik heb een wasmachine van het merk en type: EDY W625. Sinds een paar wasbeurten tikt de trommel als die draait. Het getik is heel zachtjes, maar ik weet niet of het schadelijk is voor mijn wasmachine.

Weet iemand wat dit is en wat er tegen gedaan kan worden? Of hoort het bij een wasmachine (dit is mijn eerste wasmachine sinds ik op mezelf woon)? Alvast bedankt!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hallo Irma,

Kijk eerst eens heel zorgvuldig met behulp van een zaklantaarn, of er niet ergens een BH-beugel tussen de trommel en de kuip terecht is gekomen, daar lijkt het verschijnsel wat je noemt heel veel op!

In dat geval is het wel degelijk schadelijk voor je machine, want als die BH-beugel achter het verwarmings-element blijft hangen kan dat daardoor defect raken!

Als je inderdaad een beugel tegenkomt, meld dat dan hier dan helpen de specialisten je verder!
 

Irma van Deuveren

  • #3
Kees, allereerst ontzettend bedankt voor je moeite!!

Ik heb met een lamp zorgvuldig alles bekeken, maar niets gevonden. Mijn buurvrouw kon ook niets vinden en omschrijft het geluid als piepend. Als ik zelf de trommel heel zachtjes draai hoor je het amper, maar met een hogere snelheid hoor je dat (zachte) geluid.

Het is inderdaad meer een piepend geluid, maar kan geen bh of ander kledingstuk vinden!
 

Co de Witgoedman

  • #4
Haal de aandrijfriem eens los , door de achterplaat eraf te halen ziet u een rond aluminium wiel met daaromheen een zwarte snaar naar de motor. Deze moet er dus even af.

Draai nu weer eens aan de trommel vanuit de binnenzijde van de machine en luister. Hoort u het geluid weer, dan zit het in het lagergedeelte of zit er toch iets in de kuip, maar dan voelt u een zwaar punt.
Zet de machine even op centrifugeren, hoort u nu het geluid, dan zit het in de motor.
Hoort u in beide gevallen niets, controleer dan even de snaar op harde stukken.
Succes met het onderzoekje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu