Gespoten pur als dakisolatie

katana750

 • #1
Goedendag
Ik wil binnenkort de binnenkant van mijn hellend (schuin) dak isoleren. een optie is om dit met een gespoten pur gesloten celstructuur te doen. Huidige situatie van mijn dak: dakpan, panlat, spaanderplaat en gordingen, dus totaal geen isolatie. Ik zal buiten de isolatie voorlopig nog geen verdere afwerking van het dak aanbrengen, de purisolatie zal dan rond 10 cm tussen de gordingen aangebracht worden die 16 cm breed zijn. Overigens is een woning uit 1971
Ik kan een gecertificeerd bedrijf dit laten doen, familie van mij heeft iets vergelijkbaars laten doen en hem is het goed bevallen. Ik denk ook dat dit moet kunnen (er vindt geen opgesloten isolatie plaats, kan ademene naar buiten), dus vermoed dat dit wel goed komt maar ben benieuwd naar de mening van anderen.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ademen naar buiten heeft er niets mee te maken. De binnenkant moet dampdicht gemaakt worden.

  Ik zou tegenwoordig nooit voor gespoten PUR kiezen. Dit geeft een enorme milieubelasting. Laat staan dat de complete kap bij sloop in de verbrandingoven verdwijnt omdat je de isolatie niet meer kan scheiden van het hout.

  Er zijn tegenwoordig veel betere manieren. Het liefst met bv. houtvezelisolatie. Dat zorgt er meteen voor dat het 's zomers minder snel opwarmt dan met PUR.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu