Geschikte vloer bij zoldervloer isolatie.

Dolfijntje

 • #1
Onze houten zoldervloer is geïsoleerd. Daar zit een soort witte wol in van ongeveer 23cm. In de vloer zien we geen dampfolie zitten.
Wij hebben nu zelf de dak na geïsoleerd, omdat we de zolder graag willen gebruiken als hobbyruimte. De dak hebben we voorzien van dampfolie.

Nu willen we op de zoldervloer laminaat neerleggen. Is dit verstandig of is dit een te dichte materiaal en kunnen we beter vloerbedekking nemen?
We willen namelijk geen problemen krijgen in de zoldervloer of in de laminaatvloer.

En als laminaat wel kan. Welke onderlaag moet er dan gebruikt worden voor onder de laminaat. De 2mm ondervloerrol lijkt me niet geschikt ivm de dichtheid ervan.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  In welke laag is die dampfolie door jullie aangebracht en hoe dik is de isolatie in het dak.
  Was de vloer van de zolder niet vochtig aan de onderkant, de kant van het plafond?
   

  Dolfijntje

  • #3
  De dampfolie is aan de binnenkant van het dak aangebracht. Dus tussen de gipsplaten en de isolatie. De isolatie is 12cm pir platen.

  De vloer van de zolder was niet vochtig aan de plafon kant. Maar wat wij van de vorige bewoner weten is dat de isolatie in de vloer er nog niet zo lang zat. Een half jaartje zoiets.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Omdat het dak van de zolder is geisoleerd zal die ruimte een hogere temperatuur hebben. Daarom is het verschil tussen de temperatuur van de zolder en de ruimte onder de zolder klein. Er is bijna geen warmtestroom van warm naar koud dus kan je alle soorten materiaal op de zoldervloer aanbrengen.

  Logisch dat de vloer niet vochtig was. Daarvoor is het nog niet koud genoeg geweest.
   

  Dolfijntje

  • #5
  Bedankt voor advies. En wat voor ondervloer kunnen we het beste gebruiken voor de laminaat?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Als de houten vloer heel vlak is, volstaat een 2 of 3 mm dunne foamlaag. Zijn het echt planken, dan zou ik groene ondertapijttegels van 7 mm dik adviseren. Deze kunnen de hoogteverschillen tussen de planken beter opvangen. Deze laatste zijn ook iets meer geluiddempend, mocht dat van toepassing zijn.
   

  Dolfijntje

  • #7
  Oke, bedankt! Met deze informatie kunnen we wel wat mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu