Geoliede trap

Wouke

  • #1
Hallo, ik zit met een probleempje met een trap die ik gekocht heb in kit.
Deze is uit den en vermits ik niet zo veel verstand heb van verven en zo heb ik dan maar aan de verantwoordelijke van die zelfbouwmarkt gevraagd hoe ik hem moest behandelen (de trap) en die heeft me een produkt gegeven van het bedrijf die de trappen vervaardigd en dat produkt is: SOGEM OIL SIOUX WHITE. het geeft een zeer mooi effect maar nu vind ik dat die er wel nog steeds een beetje ruw aanvoelt en dus niet zoals wanneer hij zou geverfd of gelakt zou zijn, ik heb hem wel eerst afgeschuurd. Hoe kan ik hem glad krijgen? Of is olie goed? ik ben bang dat hoe hij nu is zéér vlug vuil gaat opnemen en zéér moeilijk te kuisen is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou het prettig zijn een trap te hebben die glad is. :wink:
 

Wouke

  • #3
Nee, niet§ glad maar dat men die houtnerven zo fel niet voelt waar volgens mij toch vuil in komt. alvast bedankt voor de snelle reactie.
 

Mechas79

  • #4
Beste Wouke,

Raar om te horen dat door gebruik van olie zoveel vezels omhoog komen, meestaal is dit een probleem met watergedragen lakken.

Mijn advies is dan ook om niet over te gaan op het aflakken met een watergedragen lak i.v.m hectings problemen maar blijf bij de olie. Schuur de vezels met een fijne schuurpapier weg en doe de trap weer in de olie.

Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu