Massieve eiken tafel geolied en mislukt

Shanike

  • #1
Hallo,

wij hadden een eiken massieve tafel gekocht en wouden deze kleuren zodat de tafel een beetje donkerder was en beter zou passen bij de andere meubels in onze eetkamer.
wij hebben gekozen voor de tafel te kleuren met olie. We hebben het merk monocoat Rubio gekozen omdat deze als tester het beste overeen kwam qua kleur (aan de onderzijde van de tafel getest)

Uiteindelijk na het beslissen van de kleur de gehele tafel hiermee ingesmeerd met een pad om vervolgens na +- 5 minuten zoals ons gezegd werd deze af te vegen met een katoenen shirt. De tafel leek in de meeste groeven een groene schijn achter te laten. We hebben contact met de winkel opgenomen voor te vragen als dit normaal was dat de groene schijn zo intens was. Dit was volgens hun normaal en moesten afwachten. We hebben enkele dagen gewacht maar het resultaat is alles behalve wat we wouden.

Iemand raad wat we kunnen doen om het groen uit de tafel te krijgen in de groeven? of een ander alternatief om de tafel een beetje 'mooier' te maken?

IMG_5122.JPG IMG_5123.JPG IMG_5124.JPG IMG_5126.JPG IMG_5127.JPG
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Het lijkt me dat het nog niet verzadigd is en dat je een tweede laag moet aanbrengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu