Geoliede kersenhouten tafel schuren

Klusmevrouw

  • #1
Hallo,

Mijn zoon heeft goedbedoeld mijn (massief) kersenhouten tafel (geolied) geprobeerd schoon te maken met een agressief schoonmaakmiddel. Het resultaat is een tafel vol met 'druppels' van de spray die hij heeft gebruikt. Ik heb nu geprobeerd de tafel licht op te schuren met staalwol (zat in een pakket met de olie)om te kijken of er iets te redden valt. Het wordt iets beter, maar mooi is het nog niet. Ik durf eigenlijk niet echt iets anders te doen op eigen houtje, bang het alleen maar erger te maken.

Heeft iemand hier een suggestie voor?

Bij voorbaat dank!

Jeanette
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Welk agressief schoonmaakmiddel vermeldt uw verhaal helaas niet. Het is daarom niet te bepalen wat hier de beste methode is.

In het slechtste geval moet u de tafel eerst ontvetten, geheel schuren ( met de houtnerf mee) en weer opnieuw met olie behandelen.

Afhankelijk van welke olie (wasolie / hardwaxolie) is gebruikt kunt u deze verwijderen ( voorbehandelen ) met een biologische verfreiniger en daarna van grof naar fijn opschuren. Hierna kan de oorspronkelijk olie weer worden aangebracht.
 

Klusmevrouw

  • #3
Dank voor uw reactie. Hij heeft een ontvetter, Dasty, gebruikt. De tafel was behandeld met Greenfix, een plantaardige meubelolie.
Verandert dit de aanpak?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nee.
Dit super-schoonmaakmiddel doet wat het moet doen: super ontvetten, ook daar waar alleen spetters op komen onstaan uitbijtvlekken.

Hiervan heeft u met een biologische verfreinger geen problemen. Deze ontvet ook super, maar laat geen vlekken achter.
 

Klusmevrouw

  • #5
Ok ik ga het proberen, bedankt voor de info. Is er nog een bepaald merk verf reiniger die de voorkeur heeft of is het allemaal wel goed zolang het biologisch is?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Kijk maar even in uw pb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu