Geoliede Grenenvloer verven

Bertin

  • #1
Ik heb een vraag over een Grenenvloer,de vloer heb ik twee week geleden geschuurd en geolied maar het lijkt nou verschrikking je ziet heel veel schuur bewegingen er in zitten had een machine die onder de radiatoren kon schuren en die zie je allemaal zitten
nou is mijn vraag kan ik deze vloer ook over schilderen? of moet hij eerst weer geschuurd worden! en wat voor verf kan ik dan mischien het beste gebruiken ,zijn er mischien mensen die er ervaring mee hebben en die mij met deze vraag kunnen helpen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Grenen is een zachte houtsoort die u zelfs met uw nagel direct beschadigd.

Dit schuurbeeld krijgt u er alleen uit door opnieuw te schuren, na droging van de olie, en wel uitsluitend met de houtnerf mee, en beslist niet dwars erop. Begin met 180 en eindig met 360. Daarna de olie weer opbrengen.
 

Bertin

  • #3
Oke ,maar ik wil er verf over heen brengen ,zou dat mogelijk zijn of zou de vloer toch weer geschuurd moeten worden vanwege een goede en blijvende dekking
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Ja. De olie ( welke soort is onbekend ) zal na droging eerst dmv schuren verwijderd moeten worden. Als u de vloer dekkend wilt schilderen moet u eerst een hechtprimer aanbrengen en daarna de deklaag.

Let wel: de houttekening blijft u wel zien bij grenen. U kunt dit grotendeels camoufleren door een hoogvullende grondverf te gebruiken voordat u aflakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu