Gemetseld muurtje scheurt

Trabbit

  • #1
Bij mijn huis staat een hek van staal, de palen van dit hek staan op een gemetseld muurtje. Per paal zitten er twee draadeinden in het muurtje. Het deel van het muurtje waar de laatste paal op staat scheurt, op deze paal slaat de deur dicht.

Ik heb dit deel al een keer opnieuw gemetseld en nieuwe draadeinde erin gezet. Na een jaar scheurt weer een blok los van het muurtje. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan oplossen?


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Logische scheur. Maar misschien waren ook bij het metselen de stenen te nat of te droog, waardoor de specie niet optimaal hecht.

Je kan het metselwerk wapenen, of de kop in beton maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo'n stukje muurt met daarbij ook nog de bevestiging zo dichtbij de rand kan de klappen van een deur die dicht slaat nooit opvangen.
Een stevige lange metalen strip op de muur bevestigen en daar de bevestiging van de deur op monteren zal helpen, de strip met draadeinden of lange bouten door de muur bevestigen en niet met pluggen.
 

Trabbit

  • #4
Dit is de wijsheid van architect/aannemer bij het bouwen van het huis. De buren hebben dit probleem ook. De draadeinden zitten wel door en door en komen ook niet los. Ik denk dat ondanks de moeren de stalen hoek van de paal bij een klap van de deur die dichtslaat toch iets beweegt een daardoor de boel scheurt.

Jan:
Wat bedoel je met een "stevige lange metalen strip op de muur"? Echt stalen ijzers?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ja.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu