Geluidsoverlast: wat doen met de ramen?

Finitio

  • #1
Hi allemaal,

Sinds dit weekend heb ik een nieuw huis. Nu heb ik vrij veel geluidsoverlast van een snelweg vlakbij en een trein die langskomt op een paar honderd meter.

Ik vermoed dat het vooral aan mijn ramen ligt. De normale ruiten zijn dubbel glas, maar het glas in lood is gewoon enkel.

Nu heeft mijn buurvrouw na voorzetramen voor haar enkel glas te plaatsen een muisstil huis. Mijn huis heeft alleen al dubbel glas, denken jullie dat het afdekken van het glas in lood met voorzetramen vanaf de binnenkant voor mij een goede optie is?

Alle hulp is welkom!

Hier een foto van de situatie:

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
In onze straat zijn spouwen van en woning met isolatie gevuld. De bewoner vond dat het geluid van de straat in huis opvallend is vermindert.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Dubbel glas werkt beter dan voorzetramen. Let erop dat er ongelijke glasdiktes worden gebruikt. Er is ook nog beter geluidsisolerend glas, met dikker glas of drie lagen.

Glas in lood kan in dubbel glas geplaatst worden. Wat dit doet met geluidsisolatie weet ik niet. Je kan het er ook los voor hangen (met een rubbertje ertussen).

Kierdichting is echter ook erg belangrijk om geluid tegen te houden.

Dat levert wel weer het volgende aandachtspunt op: ventilatie. Normaal gesproken plaats je boven het glas ventilatieroosters. Die zijn er ook met een suskast om geluid tegen te houden. Maar er zijn ook andere oplossingen mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu