Geluidsoverlast door contactgeluid

Artidee

  • #1
Hoi,

Als nieuwkomer heb ik een, voor mij, lastig uit te leggen vraagje.

Ik zou graag wat willen doen aan contactgeluid. Onze aanbouw grenst aan een idem aanbouw van de buren. Wij beiden hebben een houten vloer en onder de aanbouw een holle kruipruimte.

Het lopen op de parketvloer klinkt door en wordt vlgs mij versterkt door de kruipruimte die dient als klankkast en door het "trillen" van de betonnen ondervloerbalken.

Tussen de aanbouwen zit een dubbel steens spouwmuur. Of de betonnenvloerdelen aan 1 stuk zijn (dus doorlopen van aanbouw naar aanbouw) durf ik niet te zeggen, maar ik neem aan haast van wel.

Weet iemand of er maatregelen te nemen zijn om dit geluid te reduceren ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als het beton doorloopt zal de enige oplossing zijn om aan beide zijden de vloer zwevend te gaan leggen. Dit zal het contact geluid aanzienlijk verminderen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Normaal loopt de betonnen vloer niet door naar een aangrenzend pand.
U schrijft dat u allebei een houten vloer hebt, zit daar wel geluidsisolatie onder ?

Wat u eventueel ook nog kunt doen is het plaatsen van poeren onder de betonbalkjes om het trillen te verminderen cq. op te heffen, geluidisolatie onder de houten vloer is wel aan te raden.
 

Artidee

  • #4
Jan,

wat zijn poeren ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Een poer is een steun. Deze kan bv worden gemetseld of gestort van beton.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #6
Hoor je de buren ook praten, of hoor je hun muziek? Doe eens een testje. Als je ook hoort praten is er (ook) sprake van luchtgeluid en zijn er andere remedies. Zijn er trouwens geen bouwtekeningen?

Groeten, Hein
 

Artidee

  • #7
Hein,

Bij harde muziek/dvd is er hoorbaar luchtgeluid. Welke remedies zouden dat kunnen zijn ? Bouwtekeningen heb ik helaas niet.

gr,
Eric
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Bouwtekeningen zijn vrijwel altijd ter inzage of te kopieren bij de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente waar je woont, tenzij het een héél oud huis betreft.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #9
Allereerst: Door een goede spouwmuurconstructie kan eigenlijk geen luchtgeluid komen. Ik ben bang dat het muziekgeluid ook via de doorlopende vloer doorgegeven wordt. Doe de bekende auto-monteur truc: schroevendraaier tegen de wand houden en handvat in je oor.

Luister waar je het meeste geluid hoort, via de vloer of via de wand. Een stethoscoop is natuurlijk nog beter. Isoleer eerst waar je het meeste denkt te horen. Ter bestrijding van luchtgeluid kun je een buig-slappe voorzetwand toepassen.

Die is opgebouwd uit een regelwerk met daarop gipsplaten en de ruimte ertussen opgevuld met steenwol o.i.d. Er bestaan ook mooie kant en klare systemen waarvan me de naam ontschoten is. (Help me even klussers!)

Tip: gebruik de zoekfunctie op dit forum eens. Het is een rijke bron van informatie!

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu