Geluidsisolatie zoldervloer Welk isolatiemateriaal het beste

Whugos

 • #1
Binnenkort ga ik de slechte vloerplanken van de zolder vervangen door underlayment. Omdat de vloerplanken er dus helemaal uit gaan leek het mij een goed idee om dan meteen geluidsisolatie aan te brengen. Het gaat daarbij vooral om het tegengaan van geluid (van bijvoorbeeld muziek) van de kinderen die onder de zolder hun slaapkamer hebben.

Welk isolatiemateriaal kan ik hiervoor het beste gebruiken? Ik heb wel eens gehoord dat steenwol alleen voor warmte is en glaswol alleen voor geluid of andersom. Of in ieder geval dat sommige producten vooral warmte isoleren en geen geluid.

Het gaat dus om een zolder met een houten vloer van balken met daarop vloerplanken. Op de 1e verdieping zijn gipsplaten tegen het plafond / de balken gemonteerd.

Hoe kan ik het isolatiemateriaal dan het beste aanbrengen? Tot nu toe zag ik op internet vooral plaatjes waarbij isolatie van onderaf tegen een plafond wordt aangebracht, maar niet andersom. Kan ik het isolatiemateriaal ook los op de gipsplaten leggen? Zo nee, hoe kan ik het dan makkelijk vastmaken?

Bij voorbaat dank voor de hulp en tips!

Afgesplitst van dit topic. Topic kapen niet toegestaan - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  A het reduceren van geluid in een ruimte;
  dat wordt gedaan met glas- of steenwol
  B het reduceren van overspraak, geluid naar een andere ruimte
  dat wordt gedaan met het aanbrengen van materiaal met een
  hoge massa, bv dubbele gipsplaten, zie eerdere posts
  met blauwe platen.
  C met een combinatie van van de gipsplaten en de
  steenwol wordt een hoge geluidreductie verkregen.
  Het dempen van overspraak via het trappenhuis of de spouwmuur vereist de nodige aandacht. bernhard
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu