Geluidsisolatie / voorzetwand

MAS2

  • #1
Ik heb een jaren 30 huis 2 onder 1 kap met enkelsteens tussen mij en de buren. de balken lopen door en de plafonds zijn van hout.

ik heb veel last van contactgeluid en in mindere last van luchtgeluid. wij en de buren hebben boven en beneden houten vloeren/parket. die van ons zijn ooit zonder isolatie zo op de vloeren aangebracht. geen isolatie tussen de plafonds.

het burengeluid irriteert me flink maar ik heb geen zin om tienduizende euro's uit te geven voor een enorme verbouwing waarbij ik vloeren en plafonds etc moet openmaken etc.

ik heb diverse aannemers / klusjesmannen laten langskomen met diverse adviezen.

mijn vraag is: wat is de beste en meest kostenefficiënte oplossing?

het advies waar ik nu het meeste voor voel is:

- plaatsen van voorzetwand bestaande uit 60 mm metalstud staanders gevuld met 60 mm minerale wol afgewerkt met gipsplaten waarvan de naden gevuld zullen worden met nadenvuller.
- plaatsen van een verlaagd plafond bestaand uit 70 mm metalstud liggers gevuld met 70 mm minerale wol afgewerkt met gipsplaten waarvan de naden gevuld zullen worden met nadenvuller.

Afgezien van het contactgeluid van de vloer, is de wand en het plafond dan nagenoeg geluidsdicht beneden, ook bij mij intern qua plafond. Kosten zijn 1500 voor wand en 4000 plafond en samen voor 5000.

Duurderde alternatieven voor een voorzetwand zijn:

- aanbrengen van BI-83 geluidisolerende elementen incl. een toplaag van 12,5 mm gipskarton platen
- wand van accoustifoam, ertussen accoustiregels met daaroverheen 2x12,5 mm gipsplaat.

Wat te doen?
 

Paver002

  • #2
Ik heb zelf voor de wand van de buren een nieuwe muur ervoor geplaatst van gasbetonblokken van 70 mm dikte. Er gaan 9 blokken in een m2. Het wordt geen dragende muur dus is deze dikte voldoende.( en het werkt snel en goedkoop. Afwerken kan met diverse materiaal ( vb Granol) :D

Wat betreft de plafonds hier kan je alleen maar een niewe zetten eerst opnieuw rachels zetten en dan nieuwe gipsplaten.

Groet
Dorus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu