Geluidsisolatie Vloerverwarming

Dehandigeharry

  • #1
Hi hi, afgelopen jaar hebben we vloerverwarming gelegd en de verdeler staat in de hal tegen een muur aan in een ombouwkastje. Nu is het zo dat wanneer de unit aan het Stoken is je de verdeler kunt horen.

Ik heb bij de karwei het volgende gezien; Decor geluidsisolatieplaat Iso De Luxe zelfklevend 100x50x3cm gemaakt van PU schuim.

Kan ik dit veilig genoeg in het ombouwkastje maken tegen de zijkant aan rekening houdend met brandveiligheid, water etc...
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat kan, maar of het gaat helpen is weer een andere vraag. Er is namelijk een reële kans dat het contactgeluid is, en dat los je met dergelijke isolatie niet op. Je kunt eens proberen een hoop kleren over de verdeler te leggen en dan de ombouw er weer omheen te doen. Als dat significant helpt, dan zal een dergelijke geluidsisolatieplaat wat toevoegen.

Overigens zullen die andere isolatieplaten bij die winkel (die van 3,5 cm met 4 stuks) voor deze toepassing een stuk beter werken. Die zijn namelijk meer dan 2 keer zo zwaar, en massa is kassa als het gaat om geluidsisolatie. Die geribbelde platen zijn meer bedoeld om de echo van de muur af te halen.
 
  • Like
Waarderingen: Dehandigeharry

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu