Cv-ketel geluidsisolatie

Anthony

  • #1
In een eerdere posting vond ik een bericht van een dame die advies vroeg omtrent de isolatie van een kast voor de cv-ketel. Het advies van Ben was toen: steenwol als geluidsisolatie.

Nu hangt mijn cv-ketel in een kast naast mijn slaapkamer, deze kast is door de vorige eigenaar geïsoleerd met grijze platen, het is een soort schuim met punten, je ziet het ook bij bouwmarkten waar het wordt verkocht als zijnde geluidsisolerend.

Ik moet zeggend at ik niet onder de indruk ben van de geluidssiolerende eigenschappen. Mijn vraag is eigenlijk, om een lang verhaal kort te maken, de besproken steenwol, heeft dit een betere geluidsisolerende werking dat jullie weten?
Ik zag ooit op tv een programma over geluidsisolatie hier gebruikte men lood, dat verwerkt alleen een beetje moeilijk in een cv-ruimte.
 

Bernhard

  • #2
Hoi Anthony,
Door massa in de wand te verwerken zal het doorgaande geluid gereduceerd worden. Lood is een materiaal met een hoge massa.
Maar met het aanbrengen van 2 platen gips wordt ook veel geluid tegen gehouden.
Als het geluid wordt veroorzaakt door trillingen dan kan het ook via de leidingen worden doorgegeven. In dat geval kan het ophangen van de ketel in rubbers en de leidingen met flexible aansluiten een mogelijke verbetering opleveren.
Met het aanbrengen van glaswol of steenwol, geen massa , zal minder
geluidsreductie worden bereikt, tenzij behoorlijk dikke glas- of steenwolplaten worden toegepast.

mvgr. Bernhard
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Wat heeft u voor type ketel en aan wat voor wand hangt het toestel.

Vr Gr
 

Anthony

  • #4
Het betreft een AWB Thermomaster, bouwjaar 2004, hij hangt in een kast, aan de zijde waar de ketel hangt schat ik in dat de wand van vurenhout is, de overige wanden bestaan uit gipsplaten met rachels.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Hoi Anthony,

Wat u hoort zijn bij deze ketel contact geluiden van het frame naar de wand, de ketel maakt nogal wat trillingen door de ventilator en de pomp.

Deze geluiden kan u niet zo maar isoleren van wat u hoort aan de wand.

U zal de ketel moeten plaatsen op een separaat frame wat geluidsgeïsoleerd van de vloer en de wand is opgesteld.

Alle andere mogelijke oplossingen om het geluid weg te werken zullen waarschijnlijk niet werken.

Vr Gr
 

Chathanky

  • #6
Ik kan de mening van cvolieboy delen. Waarschijnlijk hoort u een zoemend of brommend geluid wat meestal veroorzaakt wordt door de ventilator. Goed opgehangen aan een stevige wand of frame zal het resoneren een stuk minder zijn.

Bij een montage op een frame helpt het ook als er tussen het frame en vloer/wand rubbers zitten. wel zo monteren dat de bevestigingsbouten ook tussen het frame en vloer/wand geen direct contact heeft.
 

Ketelpak

  • #7
Hoi Anthony,

Het komt wel eens voor dat de ventilator tegen de wand aan zit, dit kan je veranderen door de ventilator iets te verdraaien.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu