Geluid van trap in trapkast dempen

Ronald_J

  • #1
Vraagje:

De trap van de begane naar de eerste geeft bij elke stap een luide kloenk. De trap van de eerste naar de tweede doet dit niet zo heftig.
Onder de trap beneden zit een trapkast. Ik denk dat deze werkt als klankkast.

Wat zou nu de beste manier zijn om deze stil te krijgen? Ik denk zelf aan tapijt zowel op de trap als eronder (in de kast). Heeft iemand hier zoiets weleens gedaan? En werkte het?
 

Geus

  • #2
Tapijt op de trap werkt goed tegen contactgeluid. Onder de trap zou ik kiezen voor materiaal dat meer bedoeld is voor geluidsisolatie (dempen van trilling door de lucht).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe vol is de kast?
 

Ronald_J

  • #4
Momenteel is hij nog helemaal leeg.

Denk je dat het beter wordt als hij vol zit? Het is wel lastig dat als dat later niet zo blijkt te zijn, alles er weer uit moet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Het klankkasteffect wordt uiteraard veel minder als de kast gevuld is. hoeveel invloed het heeft op het contactgeluid weet ik niet.

Andere opties zijn het toevoegen van gewicht aan de treden, bv. aan de onderkant lijmen/schroeven van multiplex of platen steenwol ertegen lijmen. Maar misschien is dit allemaal niet echt nodig.
 

Ronald_J

  • #6
Tja, ik heb ze nog eens goed bekeken. Stofferen van onder wordt toch lastig. Er zitten nog van die latjes in de hoeken. Daar zou ik dan omheen moeten.

Ik denk dat het erop neer gaat komen dat ik ga testen wat er gaat gebeuren als de kast vol is. Als het me blijft irriteren moet alles uit de kast, en ga ik andere technieken proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu