Geluid leidingwerk airco

Sebastiano

 • #1
Beste, In onze woning heb ik 2 airco's laten plaatsen in twee kamers die naast elkaar liggen. hierdoor loopt het leidingwerk in een goot door de eerste kamer naar tweede kamer.

Op het moment dat de airco aan staat in de tweede kamer hoor je in de eerste kamer een soort gesis van het leidingwerk afkomen beetje hetzelfde geluid als water door een leiding.. ik kan het niet goed uitleggen.. . nu is mijn vraag of dit normaal is.

De monteur zegt uiteraard van wel, maar hoe controleer ik dit ? Ik vind het een beetje "raar" om een concurrent te vragen om te komen luisteren.

Het betreft een airco met 1 buitenunit en 2 binnen units. de afstand is ongeveer 2x 10 meter . Hoogte verschil van de binnen unit naar de buitenunit is ongeveer 5 meter . Op deze pagina staat een handleiding https://www.lg.com/at/service/produkt/lg-MU3R19 . als ik het goed interpreteer zou de afstand binnen de norm moeten vallen van wat de unit sowieso aan kan.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Functioneert de airco naar behoren? Dan zou ik mij er geen zorgen om maken.

  In een airco systeem wordt continu koelmiddel in vloeibare en gasvormige fase rondgestuwd. In de verdamper wordt de vloeistof ingespoten en verdampt dan. Dit alles kan inderdaad wat licht geluid maken.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Sebastiano

  • #3
  Hallo , ja het verwarmt en het koelt idd naar behoren. (zover ik kan beoordelen)

  maar vroeg me af of het kon komen door een te min aan koelmiddel, misschien vergelijk ik wel appels met peren maar ik heb ook een probleem gehad met de airco van de auto, en deze maakte ook een soort gelijk geluid en toen was er te weinig koelmiddel aanwezig.

  maar als het niks is om me zorgen over te maken dan is het alleen maar goed.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Dat zullen inderdaad normale geluiden zijn van het inspuiten. Een airco maakt die geluiden nu eenmaal en omdat de goot door de kamer loopt hoor je dat nu extra goed.

  Een airco in huis is wat minder gevoelig dan die van de auto. Als hij goed koelt en verwarmt dan is er niets aan de hand.

  Een teken als er te weinig koudemiddel in zit is dat de verdamper dicht gaat vriezen. Dus als je een tijdje gekoeld hebt en je trekt de kap van de binnenunit open dan zit er ijs op de verdamper (achter het filter).

  Kortom; functioneert hij goed dan is er niks aan de hand :prima:
   

  Fmrama

  • #5
  Ik heb sinds juni een daikin buitenunit met een binnenunit in de woonkamer en een in de slaapkamer. Als die in de woonkamer op verwarmen of koelen staat en de bovenunit uit, dan hoor ik ook het koelmiddel en leidingen geluid maken boven. En dat is bij verwarmen meer als bin koelen. M.i. normaal. Er is op het web en speciaal airco forum genoeg over te vinden. Ik zou me er geen zorgen over maken.
   

  Sebastiano

  • #6
  Dankjewel voor de geruststellende berichten .
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #7
  Mijn Mitsubishi maakt ook wat sis/stroomgeluid maar dat is eigenlijk alleen in de eerste minuten,
  daarna is het stil.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu