Geluid hydrofoorpomp indammen

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #21
In elk geval de pomp op rubbers zetten om contactgeluid te voorkomen.
 

Jan Koop

  • #22
Het is ongeveer een kapschuurtje zoals je hier op de foto ziet. De pomp komt in het midden tegen de achterwand. Aan de andere kant van die plek, net buiten het schuurtje aan de achterzijde, komt de put te zitten. De bodem is niet bedekt met hout maar met stoeptegels. En het dak is niet afgetimmerd. Je kijkt rechtstreeks tegen de dakpannen.
Ondanks dat het schuurtje voor een deel onder bomen staat, wordt het er behoorlijk warm. Is het een idee om onderin de kast voor de pomp een rond gat in de grond te maken met grind erin? Voor afkoeling? Of werkt zoiets niet?

kapschuurtje.jpg
 

Jan Koop

  • #23
Zoiets als demping? Om de pomp op te zetten, vier stuks.

schwingungsdaempfer_1_1.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Er zijn nog andere modellen met een schroef aan een kant, meer hoeft niet, de pomp gaat niet wandelen.
Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom de pomp in het huisje moet staan, ik heb ook zoiets en die staat het seizoen buiten, de winterdag even aftappen en binnen zetten.
De pomp kan prima aan de zijkant van het huisje staan, mijn pomp hoor je bijna niet, daar staat 84 db op, het schakelen is wel hoorbaar maar dat zal ook het geval zijn bij een afgetimmerd hokje.
Verdiep je eens in geluidswering, dat hoeft niet altijd aftimmering te zijn.
 

Jan Koop

  • #25
In het huisje staat de pomp altijd droog. Vlak ernaast komt de put. En denk dat in het huisje de pomp minder geluidslast geeft voor de omgeving. Bovendien komt het ( electrische) schakelgedeelte voor de zone's dan binnen. Een buurman heeft de pomp buiten staan en er een gewone kist omheen gebouwd. Dat werkt al heel behoorlijk.
'verdiep je eens in geluidswering' .....waaraan zit je dan zoal te denken? En waar zou ik dat kunnen vinden op internet? Heb al gekeken op internet maar kom telkens terecht bij omkisting!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #26
Tegenwoordig worden er ook omkastingen aangeboden voor warmtepompen. Omdat er een geluidseis aan zit te komen. Zo goed ik weet bestaan die ook enkel uit een stalen kast met een laagje isolatie aan de binnenkant. Daar zitten ook lamellen in voor de ventilatie.

Niet te ingewikkeld maken. Gewoon met plaatmateriaal een kastje timmeren met een laagje steenwol aan de binnenkant, aan de kant waar de motor lucht nodig heeft een rooster. Dagje werk :wink:
 

Jan Koop

  • #27
Zo is het! Dagje werk-:) Bedankt allemaal!
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu