Gekke verloopnippel met te veel gaten

mwdenotter

  • #1
Hi,

* Hoe heet dit soort verloopnippels?
* Hoe heet dit soort verloopnippels als er niet zo'n dwarsgat in zit?
* Waar kan ik die verloopnippel zonder dwarsgat kopen?
* Ik heb die nippel even in de kraan van de vaatwasser gedraaid; zie foto met en zonder nippel.

Die kraan is eigenlijk het probleem, daar kan een standaard waterstop niet op. Daar is dat verloopstuk voor nodig. Dit heeft gewerkt t/m zaterdag, maar bij de installatie van de vaatwasser is er waarschijnlijk iets fout gegaan.... zodat het hele zaakje nu lek is. Ik heb een nieuwe nippel nodig. Help?

Groeten, Matthijs.

IMG_9854.JPG IMG_9855.JPG IMG_9856.JPG IMG_9857.JPG IMG_9858.JPG
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Volgens mij is dat geen verloop maar de standaard uitloop van die (Venlo?) Kraan.
Ik zou gewoon een beluchte wasmachine kraan plaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: mwdenotter

mwdenotter

  • #3
Bedankt voor je antwoord!

Die kraan zit in de keuken van mijn zwager... die wil ik werk besparen. Alleen als ik geen verloopstuk kan krijgen, komt er een andere kraan in.

Dat die gekke nippel bij de kraan hoort, zou wel verklaren waarom geen enkele specialist waar mijn zwanger vandaag was, iets verstandigs over die nippel kon zeggen. Als dat ding geen officiele verloopnippel is, dan is de kans ook klein dat we een betere op internet zouden kunnen krijgen, denk ik. Of zou dat toch nog ergens te koop zijn?

Wel vreemd: het hele frutje heeft op de vorige vaatwasser gezeten en daar lekte het niet. Wat voor onderdeel moet je daar nou voor kwijt raken?
 

KlusserHein

  • #4
Maar je kan er toch een gewone wasmachinekraan in draaien?
Oude kraan eruit.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Dit is een beluchte wasmachinekraan, zo op het eerste gezicht model F3082AA. Er hoort boven dit onderdeel nog een klepje om het waterdicht te maken, zie tekening:

f30822AA.jpg
 

mwdenotter

  • #6
Bedankt voor je antwoord... maar dan zijn er dus behoorlijk wat onderdeeltjes kwijt geraakt. Wat stom dat ik geen van die onderdeeltjes nog gezien heb, ik heb nog gezocht.

Maar goed, die onderdeeltjes horen bij de kraan. Mijn zwager kan dus een nieuwe kraan kopen en dan de onderdelen overzetten. Dan is er het risico dat het allemaal weer niet past. Hij kan ook een nieuwe kraan kopen en de oude vervangen... maar dan moet hij dus opletten om bij de montage van de waterstop niet weer onderdeeltjes kwijt raken.

Vervolgvraag is dan dus... hoe kun je er voor zorgen dat het nippelachtige onderdeel blijft zitten als je de waterstop los draait? Of zijn er kranen waarbij dat onderdeel gewoon geintegreerd zit in de kraan, dwz. geen los onderdeel is?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
De meeste wasmachine kranen hebben dat onderdeel niet en zit de schroefdraad aan het kraanhuis vast, dat is niet los te nemen.
 

mwdenotter

  • #8
Bedankt weer. De laatste vraag die dan voor de hand ligt... waar dienen die losse onderdeeltjes voor die nu kwijt zijn? Als er kranen zijn waar schroefdraad gewoon onlosmakelijk aan het huis vast zit... welk voordeel is er dan als het los kan? Ik zie alleen een nadeel, nl. dat slimmeriken als ik die onderdelen kwijt maken.
 

mwdenotter

  • #10
F963391AA lijkt het beluchtende deel te zijn... nou nog zien waar je dat kunt kopen...
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #11
De onderdeeltjes die nu missen zijn afdicht ringetjes en een beluchtingsklepje dat lucht toelaat tot de uitloop wanneer de kraan dichtgedraaid wordt. Misschien is een nieuwe beluchte wasmachinekraan kopen goedkoper en sneller dan proberen deze onderdelenset te vinden.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu