Geisoleerde spouwmuur na-isoleren

niekdeklusser

 • #1
Hallo allemaal,

Voor het na-isoleren van een bestaande spouw heb ik een vraag. Ik heb het forum goed doorzocht maar kom mijn specifieke situatie nergens tegen. Het gaat om de koude noordelijke voorzijde van onze woning. Deze wil ik isoleren door hier een PIR plaat welke is verlijmd met een gipsplaat tegenaan te plakken. Zie onderstaande schets. Mijn vraag is, gaat dit goed, of kan ik vochtproblemen krijgen? De platen wil ik met PUR tegen de gestukte binnenmuur plakken. Deze manier heeft mijn voorkeur boven een voorzetwand omdat ik hiermee ruimte bespaar en het ook makkelijker is aan te brengen. Een extra aandachtspunt zijn c.v. leidingen die nu op de muur lopen en ik in de PIR isolatie wil laten wegvallen. Hiervoor maak ik dan een uitsparing in het PIR. Zou dit goed gaan? Behalve dat bij lekkages de hele wand open moet... Hopelijk kan iemand hier over adviseren!
isolatie.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Voer de gegevens even in bij Ubacus.
   
  • Like
  Waarderingen: Lange Herman

  niekdeklusser

  • #3
  Dank voor de tip, zoiets zocht ik al. Ik heb een berekening gemaakt. Heb ik de goede waarden gebruikt? En als er geen druppels te zien zijn is dan de conclusie dat het goed gaat?
  Ubakus.jpg
   

  Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Je hebt de luchtspouw niet gemodelleerd, en PUR in plaats van PIR gebruikt. Maar in principe geeft je plan geen problemen, zolang je binnenkant goed dampdicht afwerkt. Dat is overigens best een uitdaging met die verlijmde panelen.

  Deze manier van isoleren wordt pas problematisch als de spouw volgespoten is bij na-isolatie (en dus geen ventilatie heeft), of de extra isolatie aan de binnenkant te dik is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu