Geïsoleerde kap, ook vloer vliering isoleren?

Ikbenbijnaklaar

 • #1
Ik heb thuis wat discussie over de isolatie van de vliering. Er is bij ons een nieuwe kap geplaatst uit dakelement (sandwich geïsoleerd dakelement). Aan de binnenzijde ga ik in de nok een kleine vliering maken (+/- 200 breed x 100 hoog x 470 lang).

Mij wordt geadviseerd om óók de vliering vloer te isoleren om te voorkomen dat er koude trek ontstaat. Dat kan uiteraard, maar ik leg liever de draagbalken dichter bij elkaar zodat ik beter uitkom en een betere verdeling heb van de vloer van vliering.

Is het nuttig om de vloer van de vliering te isoleren? Het lijkt mij overkill, met een volledig nieuwe kapisolatie...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou het altijd doen. Maar het hoeft niet persé. Voordeel is een stukje extra isolatie (geluid en warmte). Nadeel is dat het een beetje tijd en geld kost.

  Ook als de balken dicht bij elkaar leggen, kan je er steenwol(platen) tussen klemmen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik vind het onzin zo'n klein stukje dubbel te isoleren, het dak is immers al geïsoleerd, hier valt niets mee te winnen, kost m.i. meer geld dan het ooit weer opbrengt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu