Badgeiser Vaillant MAG 250/7 TZ

Edje.33

  • #1
Hallo,

Ik huur voor ongeveer € 7,00 per maand een badgeiser van het merk Vaillant type MAG 250/7 TZ bouwjaar 1992. Nu heb ik de mogelijkheid om het toestel van de verhuurder af te kopen voor een bedrag van
€ 81,67. Dit is volgens de verhuurder de restwaarde. In dat geval zou ik over 12 maanden pas een voordeel hebben. Het toestel is dan inmiddels wel 17 jaar oud Ik kan er echter ook voor kiezen de huur per maand op te zeggen waarna het toestel wordt verwijderd. Het toestel werkt overigens nog goed.

Ik vraag mij af wat de gemiddelde levensduur is van een dergelijke geiser en of dit een redelijk bedrag is wat mij is geboden.

Ik heb ook zitten kijken op marktplaats naar modernere geisers. Verbruiken modernere geisers per definitie minder gas? Kan ik zonder meer deze geiser vervangen voor een nieuwer type en zo ja zijn er dan nog beperkingen waar ik rekening mee moet houden.


Is er iemand die mij hierin kan adviseren?


Alvast bedankt



Edwin
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
17 jaar is redelijk als het onderhoud regelmatig is gedaan kan die nog wel een paar jaartjes mee.

De tegenwoordige eisen zijn niet meer van de tijd dat u geiser geplaatst is.

Informeer eens bij u gasbedrijf of installateur wat mogelijk is bij u.
 

Grashopper

  • #3
Die van mij was van 1985 en die is in februari vervangen door een combiketel. Deed het nog steeds prima. Zijn oerdegelijke apparaten. Hij is voor 20 euro via marktplaats naar een nieuwe eigenaar gegaan die hem in de schuur ging gebruiken.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat hangt allemaal af van wat ik al eerder aangaf.
 

Grashopper

  • #5
Dat klopt. Die van mij heeft elk jaar service gehad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu